Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In urma unui proces de 10 am castigat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In urma unui proces de 10 am castigat in anul 2007 ...

Buna ziua,

In urma unui proces de 10 am castigat in anul 2007 garsoniera in care locuies si pe care tin sa mentionez am cumparat-o prin legea 112. Garsoniera se afla intr-o vila care face parte din zona protejata a capitalei. Vecina mea, cea care a intentat proces fiind “mostenitoarea” intregi vile si care si-a dat seama acest lucru dupa 3 ani dupa ce a fost aplicata legea 112, a fost pusa in posesia cealui mai mare apartament care se afla in vila si a terenului(curte) printr-o dispozitie data de Primarul General. Dupa 13 ani aceasta ne-a restrictionat accesul in curte, spunand ca este curtea ei si construind un gard cu latimea de max 1 m prin care suntem obligati sa trecem. In urma unor verificati si reclamatii am aflat ca doamna nu are trecut terenul in CF, iar CF-ul terenului nu are proprietar. Din 2007 si pana acum nu intabulat terenul. Ce putem face in aceasta situatie?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:12, 20 Aprilie 2021
Va recomand sa consultati un avocat. Terenul nu poate sa nu aiba proprietar. Luati legatura si cu un expert topograf sa va lamureasca, in urma unui studiu de cf, cu privire la proprietarul terenului. Daca proprietar este Statul Roman, puteti depune cerere de atribuire a terenului, in cota-parte. Apoi actiune in instanta impotriva mostenitoarei care ocupa terenul fara sa aiba titlu de proprietate si va incalca dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte netranscrie, teren fara proprietar, imbile cumparate prin legea 112 Goga Octavia Goga Octavia Buna ziua! Locuiesc intr-o garsoniera din centrul orasului Bucuresti. In acest imobil mai locuiesc inca 4 persoane. Noi am cumparat aceasta casa prin legea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, În spatele curții mele, mai exact lipit de gardul ... helguti22 helguti22 Buna ziua, În spatele curții mele, mai exact lipit de gardul din spate, exista o fâșie de teren de 5m lățime și 20m lungime, care este practic al ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinul din cauza unui gard Alina 30 Alina 30 Buna seara , am o mare dilema : in urma cu 6 ani am cumparat o casa . Vecinul meu din stanga are construita o bucatarie + hol cu unul dintre pereti( cei in ... (vezi toată discuția)