avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract cesiune drepturi de autor pe termen lung?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract cesiune drepturi de autor pe termen lung?

Buna ziua, incerc sa rezum pe scurt problema mea: Firma de productie video (CAEN 5911) al carui administrator sunt, doreste sa contracteze doua persoane fizice pentru filmare-fotografiere, editare grafica si video, etc, in functie de proiecte 1-2-3 pe luna, deci colaborare relativ frecventa dar nu constanta. Am inteles partea cu impozitarea (retinere la sursa, decl. unica, plafonul de 12 salarii minime brute, etc), insa nu prea gasesc informatii referitoare privind:
- se poate incheia un astfel de contract pe perioada mai lunga/nedeterminata, de ex. prin enumerarea serviciilor ce urmeaza a fi prestate, si contravaloarea acestora? Sau se poate incheia numai pentru un proiect anume, si ar trebui contract nou de fiecare data (cam neideal in cazul meu)?
- daca se poate incheia pe perioada mai lunga, cum se justifica in contabilitate? De ex. anexa/proces verbal in fiecare luna (sau cand se fac plati), enumerand serviciile prestate sau proiectele realizate?

Si un plot-twist la final: una dintre aceste persoane fizice asi fii eu insumi, asociatul unic al firmei. Este vreo restrictie in acest sens?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2021
gergely_sz, utilizator
Cel mai recent răspuns: gergely_sz , utilizator 08:15, 26 Februarie 2021
sunteti PFA? nu e permis sa contractati servicii de acelasi tip cu cele din codul CAEN. daca sunteti SRL, aveti contabil, intrebati-l
SRL, scuze am uitat sa specific dar am crezut ca e evident. Am intrebat contabila dar e nesigura si ea, a zis ca se va informa, dar mi-am zis sa ma documentez si eu.

Mai toate discutiile si modelele de contract pe care le-am gasit se refera la un singur anumit proiect, unde drepturile cedate se pot defini mai clar si mai usor, deci ce-mi e cel mai neclar pana acum, cum trebuie formulat si definit pentru colaborari viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii Xandor Xandor As dori sa stiu daca pentru un SRL-D cu codul caen 7420- Activități fotografice ,sunt necesare anumite autorizatii de functionare de la primarie avand in ... (vezi toată discuția)
Ma incadrez bine in codul caen ales? lianna_126 lianna_126 Buna ziua, Situatia mea este. firma afost infiintata in 6 ian 2009 cu cod caen :7729,7311,5621,4799. Nu avem inca activitate , vom avea in trimestrul al 2 lea ... (vezi toată discuția)
Accesare onduri europene- masura 3.1.2 Nina1 Nina1 Titlu: Accesare fonduri europene - masura 3.1.2 Buna ziua, Pot accesa fonduri europene pe masura 3.1.2 daca am buletin in mediul urban? Cu stima (vezi toată discuția)