avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rest plata dezvoltator imobiliar, implicarea altei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rest plata dezvoltator imobiliar, implicarea altei banci

Buna seara, am increiat un antecontract de vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar achitand 70% avans din valoarea imobilului ,urmand ca la data semnarii Contractului (martie 2020) sa achit si restul de 30% mentionat in antecontract. Acum am primit o instiintare de la dezvoltator ca a fost criza in 2020 si ca au accesat o finantare imobiliara pentru finalizarea rapida a lucrarilor si ca urmeaza sa primesc o instiintare de la banca finantatoare in acest sens si ca urmatoarele plati se vor face in conturile noi care apar si in notificarea primita de la banca.

Nu prea inteleg termenii juridici si vreau o parere va rog ! Aici mi se cere sa fac plata ramasa imediat corect? este normal ca eu sa platesc inainte de semnarea contractului, imobilul nefiind finalizat? Din notificarea trimisa de banca m-a mintit dezvoltatorul ? sau a spus adevarul ca nu inteleg termenii juridici . Anexez notificarea de la banca , Va multumesc mult!

NOTIFICAREA DEBITORULUI CREANTEI IPOTECATE

(Numebanca)S.A. cu sediul central in Bucuresti (adresa), avand Codul Unic de inregistrare (numarul), atribut fiscal RO , inregistrata in Registrul Comertului sub Nr. (Jnumarul), prin (Nume pers ) in calitate de Director Sucursala (zona orasului) , prin aceasta adresa, va aduce la cunostiinta urmatoarele:

Societatea (dezvoltatorul cu care am semnat antecontractul de vanzare cumparare)SRL denumita in continuare "Garantul ipotecar" este client al (Numebanca)S.A. beneficiind de o facilitate/facilitati de credit garantata, printre alte garantii , cu ipoteca imobiliara asupra creantelor.

Astfel, va notificam ca Garantul ipotecar a constituit in favoarea (NumeBanca)SA Bucuresti, in calitate de creditor ipotecar, o ipoteca mobiliara asupra universitatii de creante compusa din creantele de incasat aferente tuturor Antecontractelor (promisiunilor) de vanzare si Contractelor de vanzare incheiate sau care vor fi incheiate intre Garantul ipotecar si terte persoane fizice sau juridice, inclusiv asupra tuturor creantelor care decurg din Antecontractul de vanzare nr. () si din contractul de vanzare care urmeaza sa fie incheiat (toate denumite in continuare "Contractul"), incheiate intre dumneavoastra si Garantul ipotecar.

Valoare creantei ipotecare in favoarea (nume banca) SA este de (suma)EUR aceasta fiind valoarea sumei datorate de catre dumneavoastra in baza Contractului.

Totodata, va informam ca imobilul care face obiectul antecontractului de vanzare mentionat este grevat de un drept de ipoteca de rangul 1 si de interdictiile aferente, conform inscrierilor in cartea funciara a imobilului, toate constituite in favoarea (NumeBanca)SA

Asadar, va rugam ca, incepand cu data primirii prezentei notificari, sa efectuati toate platile datorate de societatea dvs in baza Contractului, respectiv suma totala de (suma) EUR prin virament bancar, numai in contul (contul) pentru RON sau numai in contul (contul) pentru EUR deschise la (NumeBanca)SA, pe numele (NumeBanca)SA, beneficiarul platitor fiind (NumeBanca)SA.

(NumeBanca)SA va emite declaratia autentificata de radiere a sarcinilor si interdictiilor inscrise in favoarea sa in cartea funciara a imobilului care face obiectul antecontractului de vanzare, numai dupa ce veti achita integral suma totala de (suma)EUR , numai in contul (contul) in cazul in care plata se face in RON sau numai in contul (contul) in cazul in care plata se face in EUR, deschise la (NumeBanca)SA, pe numele (NumeBanca)SA.

Mentionam ca orice plata in baza Contractului care va fi efectuata in alte conturi sau locuri decat cel mentionat la prezentul alineat, nu va fi luata in considerare si va fi considerata ca fiind neefectuara.
Modificarea contului sau modului in care se va face plata sumelor datorate de catre dvs, nu este posibila decat la solicitarea scrisa formulata de (NumeBanca)SA sau cu acordul scris al (NumeBanca)SA.Va comunicam anexat, in copie certificata, in conformitate cu prevederile art.2401 Cod civil, "Avizul de ipoteca inscris in AEGRAM". Va stam la dispozitie pentru alte informatii.

Creditor ipotecar garantat,
NumeBanca
prin: Director (nume si semnatura)
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2021
Dharma, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dharma , utilizator 00:03, 26 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
scrisoarea aceasta a fost trimisa tuturor clientilor. semnificatia ei consta in urmatoarele:
- banca ... a imprumutat dezvoltatorul ca sa termine constructia, iar acesta a garantat cu datoriile clientilor;
- banca a infiintat o ipoteca de gradul I, care ii impiedica pe proprietari sa vanda, dezmembreze, etc., imobilul.
in ce va priveste:
- daca dvs aveti un act aditional la antecontract cu privire la amanarea livrarii apartamentului, semnarii contractului si platii restului de 30%, sunteti in regula.
- platile ulterioare le veti face in contul bancii si veti solicita ca imobilul sa fie scosa de sub ipoteca in termen de (cred) 30 zile de la data platii. veti urmari ca acest lucru sa se intample si probabil o sa va coste cateva sute de lei in plus deplasarea notarului.
- e bine sa studiati inca o data antecontractul si aditionalele si sa cereti si o consultatie avocatiala pentru asta
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipotecă mobiliară asupra unei creanței. sunt băncile deschise la acordarea de împrumuturi pentru astfel de cesiuni? UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, Societatea A doreste sa \"cumpere\" un drept creanta a unei entitati de recuperari creante care poarta asupra debitorului, societatea B ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi apartamentul achizitionat de la un dezvoltator imobiliar in insolventa ,prin contract de vanzare cumparare ,. liber de sarcini?? yaryna yaryna buna ziua, Sunt un proprietar din Bacau care a achizitionat un imobil , apartament cu 2 camere intr-un bloc a unui dezvoltator imobiliar din Bacau ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament eeeee eeeee Buna ziua! Va rog foarte mult sa imi dati mai multe detalii cu privire la urmatoarea situatie. Vreau sa vand un apartament; a venit o familie de tineri si au ... (vezi toată discuția)