avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ACCIDENT RUTIER CU VATAMARE CORPORALA DIN CULPA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ACCIDENT RUTIER CU VATAMARE CORPORALA DIN CULPA

Buna seara!Pe data de 26 decembrie am iesit de acasa in strada principala,m-am asigurat apoi am virat la stanga.M-am incadrat pe banda mea de mers.Dupa aproximativ 100m am fost lovit din spate de un alt autovehicol.In masina mea se aflau inca 2 persoane pe bancheta din spate a masinii.In urma impactului cele 2 persoane au fost proiectate afara din autoturism iar eu in calitate de conducator auto am ramas inconstient circa 1 minut.Dupa efectuarea probelor la locul accidentul de catre politie noi trei am fost transportati la spitalul de urgenta.Ni s-au acordat 10 zile de ingrijii medicale la 2 dintre persoane iar la a 3a persoana,16zile de ingrijiri(una dintre persoane refuza spitalizarea).Dupa citirea dosarului conducatorul celuilant autoturism a comis urmatoarele:
-neadaptarea vitezei la conditiile de drum deoarece carosabilul era acoperit cu polei,
-nepastrarea distantei fata de autovehicolul din fata,
-vatamare corporala din culpa.
Masina vinovatului este inmatriculata in Italia si sustine ca asigurarea lui despagubeste atat masina care este avariata total,cat si victimele.
Nu am mai trecut prin asemenea cazuri si nu stiu daca asigurarea lui imi va acoperi pagubele mai ales ca e din strainatate de aceea vreau sa va intreb daca ar fi bine sa accept asigurarea sau ce altceva ar trebui sa urmez pentru a-mi acoperi paguba,si in cat mai scurt timp.

Va mulumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elijah_lg , utilizator 09:41, 25 Martie 2010
Aflati/verificati care este corespondentul/reprezentantul asiguratorului italian emitent al politei, in Romania si luati legatura cu acesta.De la acesta veti putea afla care este procedura ,precum si conditiile de despagubire.In general asiguratorii din UE acorda o acoperire mai consistenta a daunelor auto, cu conditia ca polita de raspundere civila/carte verde, sa fie valabila/in vigoare, la data accidentului.
Avizarea daunei o faceti la acel corespondent din Romania, care va fi citat si in proces.
Va multumesc mult! Am sa mai revin cu cateva intrebari in zilele ce urmeaa daca va fi nevoie! O zi Fumoasa si un An Nou Fericit!
Vreau sa va adresez o intrebare.Cum ar vi mai bine/indicat pentru a-mi acoperi paguba:sa-i accept asigurarea sau sa nu-i accept asigurarea si sa ii cer banii pentru a-mi acoperi paguba,si bineinteles daca nu m-as intelege cu el pe cale amiabila sa-l dau in instanta pe cale civila,dar ce sanse as avea cu 10,10 respectiv 16 zile de ingrijiri medicale avand in vedere ca masina este distrusa total,Golf 3 in valoare de 3000euro plus daune morale si materiale in valoare de 7000lei pentru toate trei victime.
Astept un raspuns! Va multumesc!
Sanatate!
Drumul scurt ar fi sa obtineti de la vinovat sumele propuse/negociate (greu de presupus ca se va intampla).Litigiul se stinge conform legii teritoriului pe care s-a produs evenimentul(Legea Romana) indiferent unde este emisa polita RCA/CV.
Abia dupa ce veti afla si lua legatura cu reprezentantul asiguratorului italian in Romania, veti putea alege calea de urmat in continuare.
Indentificarea corespondentului se face la B.A.A.R.
Daca nu va descurcati cu indentificatorul din link [ link extern ] /
luati legatura telefonic cu ei.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Alexandru Stratopol, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime-despagubire rca silviudobre silviudobre Sambata am avut un accident pe DN1, circulam pe banda 2 a autostrazii, dupa ce efectuasem o depasire, am lasat privirea in jos la acul vitezometrului, iar cand ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, neprezentare la politie Maria Adi Maria Adi Buna ziua , persoana care ne a lovit intr un accident de circulatie cu víctime, nu vrea sa se prezinte la politie sa dea declaratie, sunt 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)