avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ACCIDENT RUTIER CU VATAMARE CORPORALA DIN CULPA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ACCIDENT RUTIER CU VATAMARE CORPORALA DIN CULPA

Buna seara!Pe data de 26 decembrie am iesit de acasa in strada principala,m-am asigurat apoi am virat la stanga.M-am incadrat pe banda mea de mers.Dupa aproximativ 100m am fost lovit din spate de un alt autovehicol.In masina mea se aflau inca 2 persoane pe bancheta din spate a masinii.In urma impactului cele 2 persoane au fost proiectate afara din autoturism iar eu in calitate de conducator auto am ramas inconstient circa 1 minut.Dupa efectuarea probelor la locul accidentul de catre politie noi trei am fost transportati la spitalul de urgenta.Ni s-au acordat 10 zile de ingrijii medicale la 2 dintre persoane iar la a 3a persoana,16zile de ingrijiri(una dintre persoane refuza spitalizarea).Dupa citirea dosarului conducatorul celuilant autoturism a comis urmatoarele:
-neadaptarea vitezei la conditiile de drum deoarece carosabilul era acoperit cu polei,
-nepastrarea distantei fata de autovehicolul din fata,
-vatamare corporala din culpa.
Masina vinovatului este inmatriculata in Italia si sustine ca asigurarea lui despagubeste atat masina care este avariata total,cat si victimele.
Nu am mai trecut prin asemenea cazuri si nu stiu daca asigurarea lui imi va acoperi pagubele mai ales ca e din strainatate de aceea vreau sa va intreb daca ar fi bine sa accept asigurarea sau ce altceva ar trebui sa urmez pentru a-mi acoperi paguba,si in cat mai scurt timp.

Va mulumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elijah_lg , utilizator 09:41, 25 Martie 2010
Buna ziua! Au trecut aproape 2 luni de la accident si as vrea sa stiu,ce se intampla daca trec 60 de zile de la accident,mai pot sa-l dau in judecata?Cine plateste taxele de judecata inclusiv avocatul? Care sunt etapele pentru a-l putea judeca in instanta? Eu nu am priit nici un ban de la vinovat si asigurarea mi-a evaluat masina dar la 1000euro.Nu imi convine deoarece eu am dat pe masina 2800euro,pot sa refuz asigurarea si sa-l dau in instanta? Sau acum daca actele merg mai departe nu-l mai pot da in judecata? Sunt foarte confuz ,va rog din suflet daca se poate sa ma ajutati.
Va multumesc!
Si mentionez ca polististul care se ocupa de caz nu a vrut sa ne dea procesul verbal care sa facut in momentul accidentului,este adevarat ca nu avem dreptul la el?
In cazul prev. de art.184 C.p, actiunea penala se pune in miscare pentru vatamari corporale ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mari de 10 zile; in caz contrar, ingrijirile medicale de pina la zece zile dau posibilitatea persoanei vatamate sa formuleze o plingere prealabila impotriva celui care a savirsit infractiunea.
Daca nu ati formulat o astfel de plingere prealabila sau nu veti formula o astfel de plingere pina in data de 26.02.2010, cel ce a savirsit infractiunea nu va raspunde penal insa va fi tinut in continuare sa raspunda de prejudiciul cauzat daca va fi formulata impotriva sa o cerere de chemare in judecata in pretentii.
Referitor la evaluarea asiguratorului ramine de observat fisa de evaluare intocmita pentru calculul despagubirii pentru ca exista diferente in Vmd (valoarea maxima de despagubit) si Vr (valoarea reala a autoturismului) dupa cum exista diferente intre modul de lichidare a dosarului de dauna cind autoturismul se afla teoretic in dauna totala si se doreste a fi reparat sau nu. Pentru o justa evaluare a despagubirii trebuie avuta in vedere si valoarea ramasa atribuita epavei.
Avind in vedere ca in urma evenimentul rutier s-au produs si vatamarile corporale de care ati vorbit, in cauza nu s-a intocmit un proces verbal de contraventie ci Anexa 2 care de principiu se elibereaza asiguratorului in baza cererii Anexa 1.

Ati mai rezolvat ceva cu cazul dumneavoastra, si eu sunt oarecum in aceasi situatie doar ca la mine este vorde de multe zile de spitalizare, tot 3 victime am fost si avem 15, 30 zile iar eu 120 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime-despagubire rca silviudobre silviudobre Sambata am avut un accident pe DN1, circulam pe banda 2 a autostrazii, dupa ce efectuasem o depasire, am lasat privirea in jos la acul vitezometrului, iar cand ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, neprezentare la politie Maria Adi Maria Adi Buna ziua , persoana care ne a lovit intr un accident de circulatie cu víctime, nu vrea sa se prezinte la politie sa dea declaratie, sunt 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)