avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua . Ce pot face pentru a vinde o proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua . Ce pot face pentru a vinde o proprietate pe care ...

Buna ziua . Ce pot face pentru a vinde o proprietate pe care am achitat-o integral dar vanzatorul nu a mers la notar sa incheie acea declaratie de confirmare ca plata a fost realizata integral . Acum noul notar imi cere acea declaratie care nu imi apartine , si care era obligatia vanzatorului.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:39, 3 Martie 2021
De fapt, era interesul dvs să îl contactați pe vânzător să dea acea declarație. Sarcina la cartea funciară e a dvs.
Pana nu o radiati, nu puteti vinde.
si notarul de ce nu are obligatie ? este interesul meu , dar cum pot obliga eu vanzatorul sa mearga sa de acea declaratie ?un rahat de sistem in tara asta
Nici notarul nu are nicio obligație. Nu vad de ce ar avea. A fost înțelegerea dintre dvs si vânzător, ca plata sa se faca in rate.
Iar aceasta înțelegere a fost consemnată în contract, potrivit voinței dvs.
Dacă îl citiți o sa constatați că scrie undeva ca vânzătorul va da o declarație ca a primit pretul integral.
Nu e niciun rahat. A fost o măsură de protecție pentru vânzător pana la primirea sumei integrale. Este firească notarea sarcinii la cartea funciară.
Era interesul și treaba dvs să vă "țineți " de vânzător să dea această declarație, de îndată ce a primit restul de bani.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
raluk0207, utilizator
Ati intrebat si "si notarul de ce nu are obligatie ?" si vi s-a raspuns si la asta.
Daca ati achitat pretul prin virament bancar, mergeti la banca la care avea deschis cont vanzatorul si solicitati in baza art 1504 al 2 Cod Civil o confirmare scrisa a efectuarii platii ((2) Debitorul are oricând dreptul să solicite instituției de credit a creditorului o confirmare, în scris, a efectuării plății prin virament. Această confirmare face dovada plății.) Nu e declaratia vanzatorului dar ... poate tine loc.
Daca ati efectuat plata in numerar, nu aveti ce sa faceti decat sa cereti o declaratie din partea vanzatorului.
Buna ziua . Multumesc pentru raspuns. Am achitat prin transfer bancar integral in momentul incheierii contractului si am depus la dosarul incheiat , in fata notarului . Acum doresc sa vand acea proprietate dar un alt notar imi cere acea declaratie , nu ia in calcul dovata tranzactiei . Inteleg ca o institutie publica cu sistem care poate fi oricand verificat este nul fata de o simpla declaratie la notar. Eu nu inteleg birocratia in tara asta ,de ce mai exista sisteme ? Daca se stie ca aceasta declaratie ii este necesara viitorului proprietar de ce nu se scrie in acel contract facut de notar , ca ambele parti sunt obligate sa se prezinte si aceasta sa fie in dublu exemplar ( foarte complicat sistem) .

Alte discuții în legătură

Declarație primire preț solicitată la vânzarea unui imobil cumpărat prin credit ipotecar, achitat în întregime Emilika40 Emilika40 Bună ziua, Vă rog să mă lămuriți de ce e necesară declarația de primire a prețului la vânzarea unui apartament cu credit ipotecar, pe care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua -probleme cu actele de proprietate imobil corina2525 corina2525 Acum 2 ani sa facut o vanzare cumparare a unei garsioniere ..Acum tiind sa o vand insa ma-m lovit de un obstacol.Fosta proprietara nu a facut declaratia de ... (vezi toată discuția)
Declaratia de primire suma de la vanzator Al_Lidia Al_Lidia Buna ziua, Va expun mai jos problema pe care am intampinat-o, o situatia tare neplacuta si nedreapta as putea zice. Doresc sa vand apartamentul achizitionat ... (vezi toată discuția)