avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua . Ce pot face pentru a vinde o proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua . Ce pot face pentru a vinde o proprietate pe care ...

Buna ziua . Ce pot face pentru a vinde o proprietate pe care am achitat-o integral dar vanzatorul nu a mers la notar sa incheie acea declaratie de confirmare ca plata a fost realizata integral . Acum noul notar imi cere acea declaratie care nu imi apartine , si care era obligatia vanzatorului.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:39, 3 Martie 2021
Nu se "stie" ca aceasta declaratie este necesara viitorului proprietar cata vreme dovada scrisa emisa de banca la care are deschis cont vanzatorul "face dovada platii".
Daca, in schimb, in cartea funciara a ramas notata ipoteca legala in favoarea vanzatorului, atunci aveti nevoie de o declaratia din partea acestuia pentru a radia ipoteca.
Daca nu este vorba de o ipoteca legala care trebuie radiata si vi se cere pur si simplu o declaratie din partea vanzatorului chiar daca aveti dovada platii emisa de banca la care a avut deschis cont vanzatorul ... consultati si alt notar.
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra .Am dovada de la banca la care are deschis contul vanzatorul si am si cartea funciara pe numele meu , dar mi se cere acea declaratie .
Si in cartea funciara aveti notata o ipoteca legala in favoarea vanzatorului sau imobilul apare liber de sarcini?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarație primire preț solicitată la vânzarea unui imobil cumpărat prin credit ipotecar, achitat în întregime Emilika40 Emilika40 Bună ziua, Vă rog să mă lămuriți de ce e necesară declarația de primire a prețului la vânzarea unui apartament cu credit ipotecar, pe care ... (vezi toată discuția)
Declaratia de primire suma de la vanzator Al_Lidia Al_Lidia Buna ziua, Va expun mai jos problema pe care am intampinat-o, o situatia tare neplacuta si nedreapta as putea zice. Doresc sa vand apartamentul achizitionat ... (vezi toată discuția)
Dovada incasare vanzare imobil Monica02 Monica02 Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de textul : Restul de pret in suma de 35.000EUR (treizecisicincimiieuro), va fi virat pe baza ... (vezi toată discuția)