LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului Accesează live evenimentul
Buna ziua . Ce pot face pentru a vinde o proprietate pe care am achitat-o integral dar vanzatorul nu a mers la notar sa incheie acea declaratie de confirmare ca plata a fost realizata integral . Acum noul notar imi cere acea declaratie care nu imi apartine , si care era obligatia vanzatorului.
Nu se "stie" ca aceasta declaratie este necesara viitorului proprietar cata vreme dovada scrisa emisa de banca la care are deschis cont vanzatorul "face dovada platii".
Daca, in schimb, in cartea funciara a ramas notata ipoteca legala in favoarea vanzatorului, atunci aveti nevoie de o declaratia din partea acestuia pentru a radia ipoteca.
Daca nu este vorba de o ipoteca legala care trebuie radiata si vi se cere pur si simplu o declaratie din partea vanzatorului chiar daca aveti dovada platii emisa de banca la care a avut deschis cont vanzatorul ... consultati si alt notar.
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra .Am dovada de la banca la care are deschis contul vanzatorul si am si cartea funciara pe numele meu , dar mi se cere acea declaratie .