avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire psihica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire psihica

Buna ziua!
As dori niste sfaturi in legatura cu hartuirea psihica.
Speta este urmatoarea:
L-am cunoscut pe subsemnatul acum 1 an si in urma relatiei a rezultat 1 copil. Am locuit la el la Bucuresti in acest an dar din cauza ca nu ne oferea conditii propice de viata respectiv pt. cresterea si intretinerea unui copil, din cauza ca refuza sa isi caute un loc de munca stabil si a multiplelor certuri si neintelegeri am ales sa iau copilul si sa ma intorc la orasul de domiciliu, Tg. Mures.
De cand am venit, de 2 luni ma suna constant (uneori cu pauza de cateva zile, alteori de 20 de ori pe zi) si nu am cuvinte sa descriu felul in care vorbește, a si recurs la amenintari, imi jigneste parintii in moduri in care nimeni nu a mai facut-o vreodata, pe mine la fel.
Am deschis deja proces pt. custodia copilului si ma vad nevoita sa ii raspund (o mai fac 1 data sau de 2 ori pe zi ca nu mai suport).
As vrea sa stiu ce e de facut cu hartuirea aceasta? Am început de vreo luna buna sa înregistrez convorbirile. Am fost la politie si am depus plangere dar din pacate nu vad sa se miste ceva... As putea sa deschid proces pt. hartuire? Care ar fi durata acestui proces si care ar fi rezultatul? Am martori, inregistrari... Cumva trebuie sa ii pun capat deoarece simt ca ajung la capatul puterilor si nu mi se pare drept ca cineva sa treaca prin asa ceva.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2021
AlexandraAleAle, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 19:50, 28 Februarie 2021
Dacă este vorba despre amenintari,violență fizică și psihica puteti solicită un ordin de protectie ca prim pas.O plângere penală durează ani pana se solutioneaza asa cs mai bine începeți demersurile solicitand unui av o consultație..Succes.
Doamnă, întăriţi-vă şi pregătiţi-vă să suportaţi 18 ani de acum înainte.Dacă vreo mândră nu-i suceşte minţile şi nu-i toarnă câţiva copii, să se sature să vă hărţuiască, va trebui să suportaţi. Legal, sunt legi care vă apără, practic, sunteţi în voia lui Dumnezeu. Pentru hărţuirea despre care vorbiţi, dacă se va lua cândva vreo măsură, aceea ar fi pentru o contravenţie, deci fără efect asupra lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii in timpul unui proces civil denisa25 denisa25 Buna ziua, sunt parata intr un proces civil pt stabilirea program de vizita minor.Sunt obligata sa vorbesc cu tatal copilului in aceasta perioada, legat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea speta, si sper fara rautati din partea ... sterea sterea buna ziua, am urmatoarea speta, si sper fara rautati din partea colaboratorilor. In anul 2012 am cunoscut in barbat in aceeasi lerioada in care bagam divortul. ... (vezi toată discuția)
Santaj, maltratare, coruptie, drepturile copilului AlexandruRadu123456 AlexandruRadu123456 ca exemplu ... eu sunt mama am suferit de la 17 ani pana la varsta de 23 de ani ... i nfine 8-9 ani in tot acest timp am fost injurata , batuta cat am fost ... (vezi toată discuția)