avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara,vreau să donez o parte din terenul curtii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara,vreau să donez o parte din terenul curtii ficei ...

Bună seara,vreau să donez o parte din terenul curtii ficei mele si as vrea să stiu dacă poate face intabularea si să construiască o casă pe el.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:04, 1 Martie 2021
Faceti dezmebrare si donati si apoi fara isi ia autorizatie de constructie si construieste.
Pana sa faceti asta, interesati-va la primarie cae sunt conditiile care trebuiesc indeplinite ca sa obtina autorizatie.
Daca are conditii imposibil de indeplinit, faceti o convetie cu aceasta in ce priveste terenul, in sensul ca ii permiteti sa construiasca pe terenul dvs si poate obtine autorizatie asa.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Mai simplu si clar este să dezmembrati terenul, să îi donati fiicei lotul necesar construirii, apoi in calitate de proprietar al terenului, poate obține autorizație de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune,intabulare,mostenire.. bogdano81 bogdano81 Bunici decedati, s-a facut succesiune pe cei doi fii (A si B)fiecare cu 1/2 din masa succesorala.(terenuri intravilane si extravilane). A are doi copii (a mic ... (vezi toată discuția)
Mostenitori Leordeanu Leordeanu In urma decesului parintilor ei mama noastra(vaduva) obtine certificat de mostenitor si anume teren 250mp si constructii . In 1990 mama i-mi doneaza 5000mp( ... (vezi toată discuția)
Cum construiește nepotul casa pe o parte din moștenirea mea Adriana Sulea Adriana Sulea Eu si sora mea am mostenit o casa si terenuri,in urma succesiuniiNepotul vrea sa si faca casa,,cum ii pot fa acordul fara sa-i dau toata partea mea. (vezi toată discuția)