avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua. Daca ma poate ajuta cineva cu experienta in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua. Daca ma poate ajuta cineva cu experienta in administratia ...

Buna ziua. Daca ma poate ajuta cineva cu experienta in administratia publica locala...sunt consilier local si la una din sedintele ordinare am avut pe ordinea de zi 2 puncte legat de proiectarea si executia a doua punti. Rapoarte de specialitate care au ajuns la mine nu au fost insotite de niciun deviz. Am cerut conducerii primariei (primar si secretar UAT) sa-mi transmita devizele prin e-mail lucru care nu s-a intamplat. La urmatoarea sedinta am rugat sa mi se dea devizele si atunci mi-au spus ca nu sunt publice si numai daca fac cerere scrisa sa mi le elibereze. Intrebarea mea este cum sa formulez acea cerere cu referire la lege ca sa pot intra in posesia documentatiei. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:13, 30 Martie 2021
Codul Administrativ:

ARTICOLUL 218
Accesul la informaţii

(1) Dreptul aleşilor locali de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
(2) Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, instituţiile, serviciile publice, precum şi persoanele juridice de drept privat sunt obligate să asigure informarea corectă a aleşilor locali, potrivit competenţelor ce le revin, asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes local.

Devizele respective vor face parte dintr-o viitoare documentație de achiziție publică, ca urmare nu pot fi considerate informații secrete!

Domnule primar
Subsemnatul... consilier local în cadrul Consiliului local... în temeiul art. 218 din OUG 57/2019 - Codul Administrativ, vă rog să-mi puneți la dispoziție devizele... aferente proiectului de hotărâre.... pentru proiectare+execuție 2 punți (sau cum se cheamă).
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executia bugetului local Vidin_boia Vidin_boia Sunt consilier local intr-o comuna gorjeana, unde primarul detine majoritatea, iar toate propunerile trec fara nici un fel de problema. Astfel in sedintele de ... (vezi toată discuția)
Legea 215/2001 julien_slbz julien_slbz Are cineva noile modificari ale Legii 215 din 2001...? Vin alegerile si ar trebui sa fim la curent... Poate le publicati...Multumesc (vezi toată discuția)
Consilier local amenintat de conducerea primariei veitina veitina Sunt consilier local in cadrul consiliului local al comunei X şi am nevoie de ajutor de la un specialist la urmatoarea problema. In calitate de consilier ... (vezi toată discuția)