avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna seara, care sunt obligatiile si drepturile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna seara, care sunt obligatiile si drepturile (avantaje) daca ...

buna seara, care sunt obligatiile si drepturile (avantaje) daca eu ca angajator. cu un nr.sub 50 angajati, angajez o pers.cu dizabilitati? care e perioada de proba obligatorie? dati-mi un cadru legislstiv, va rog...multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 3 Martie 2021
Codul Muncii
art.31
...
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
.....

Legea 448/2006
art.78
...
(2) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.
.....
deci, 30 de zile e perioada de proba? nu 45? daca nu faca fata pot sa dau afara angajatul in perioada de proba, sau trebuie sa o tin neaparat 30/ 45 de zile?
Potrivit art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba pt muncitorii necalificati delia25 delia25 Conform noului cod al muncii muncitorii necalificati ce perioada de proba vor avea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere valcris valcris Buna ziua. Am angajat o persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata, incepand cu data de 10.11.2011. In contract este specificat faptul ca perioada ... (vezi toată discuția)
Demisie florin 71 florin 71 Bună seara as dori un model de întrerupere(demisie) a contractului de muncă. Mentionez ca sunt in perioada de proba de 90 de zile. Mulțumesc . (vezi toată discuția)