avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Tatal meu a decedat in 2019, nu avea bunuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Tatal meu a decedat in 2019, nu avea bunuri pe care ...

Buna ziua!
Tatal meu a decedat in 2019, nu avea bunuri pe care sa le mostenesc, ci doar o pensie privata care estimez ca nu acopera contravaloarea unei datorii pe care o avea catre un executor pt un card de credit neachitat.
Stiu ca pensia privata nu se poate executa, dar se aplica regula asta si la succesiune? Daca fac actul de mostenire, exista riscul ca pensia sa poata fi transferata executorului, sau sunt obligata sa achit suma respectiva executorului? Ma intreb daca are sens sa merg la notar pt mostenire, pt acea pensie privata.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: hetjel , utilizator 12:51, 4 Martie 2021
Este vorba despre pilonul 2, si e in regula, stiu, ca sumele se transfera in contul de pensie al mostenitorului.

- editare citat mesaj imediat anterior -
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2021
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.tatal meu ... Ramonafodor96@yahoo.ro Ramonafodor96@yahoo.ro Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu a decedat și eu sunt unica moștenitoare și el a contribuit la o pensie privata și sa făcut ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilonul ii mostenire grf grf buna ziua Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi Povestea ar fi urmatoarea: \\"Un unchi a decedat iar eu as fi unul dintre mostenitori cota ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu si sora mea suntem mostenitorii legali ai unei ... adiduta2006 adiduta2006 Buna ziua! Eu si sora mea suntem mostenitorii legali ai unei rude decedate ce are pensie privata pilonul 2 la Generali. Eu am renuntat prin act notarial la ... (vezi toată discuția)