avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari

Cine ma poate ajuta cu un sfat, o ideie.
Cum pot sa execut o asociatie de proprietari care nu vrea sa-si achite debitele.#-o#-o:((
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:40, 20 Ianuarie 2010
de ce nu puteti opri furnizarea?
daca inteleg bine, reprezentati furnizorul de agent termic ce se afla sub jurisdictia autoritatii locale !?
daca da , ca prima etapa, formulatii sesizare catre primarie in vederea unui control financiar ...la asociatia respectiva ( se practica ;) )
Romy a scris:

Reprezint unul din furnizorii de utilitati.
Problema e ca nu prea am cum sa fortez asociatiile sa-mi plateasca.
Blocarea conturilor nu e o solutie. Asociatiile, in mare parte, nu lucreaza prin banca.

Totusi spuneti-ne si noua ce pasi ati facut pana acum. De exemplu: aplicarea de penalizari, notificare, somatie, oprirea temporara a caldurii, actiune in instanta, un raspuns al asociatiei, un angajament de plata, etc.
Dv ne-ati intrebat "cum sa executati o asociatie", dar ati ajuns in faza de executare silita cu executorul, dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti?

Apoi cine va opreste sa sistati furnizarea agentului termic? Aveti cumva clauze in contract care va interzic acest lucru sau este imposibil din punct de vedere tehnic?
Acum 2 ani furnizorul nostru ne-a trimis notificare si apoi in termenul anuntat au pus afis pe usa de la intrare in scara, sa-l vada toata lumea, ca ne-au sistat furnizarea apei calde pentru ca avem restante (era in august si nu aveam agent termic pe instalatie). Au anuntat ca nu vor furniza nici agentul termic in octombrie. Au si demontat contoarele de la subsol in aceeasi zi.
La dv de ce nu se poate?
Sunt doua motive pentru care nu putem sista caldura:
Contractul cadru ne obliga sa asiguram temperatura minima in locuinta de 12 grade, in caz de neplata.
-exista si alte surse alternative pentru incalzire iar noi nu ne permitem sa pierdem clienti.
Vina neplatii facturilor catre furnizorul de energie termica nu apartine proprietarilor ci conducerii asociatiei.
Asociatiile de proprietari au de incasat, cel mai mult, de la cei cu centrala, dar au achitate la zi facturile catre furnizorii de apa potabila, gaz metan si energie termica.
Ma gandeam daca nu ar merge o plangere penala pentru deturnare de fonduri.
Deturnarea caror fonduri?
Asociatia de proprietari face platile facturilor asa cum crede de cuviinta si in niciun caz Dv. ca furnizor de servicii nu puteti sa va amestecati in felul in care intelege asociatia sa-si gestioneze propriile fonduri.
.......................
Dv. sunteti in relatie contractuala cu asociatia: ii furnizati un serviciu pentru care aceasta trebuie sa va plateasca. Atat si nimic mai mult. Numai in cadrul acestei relatii si strict in limitele furnizor - beneficiar puteti sa actionati.

Alte discuții în legătură

Probleme cu dalkia claudia_pana claudia_pana Buna dimineata, Ma numesc Pana Claudia, locuiesc in Ploiesti si m-am lovit de urmatoarea problema: Anul trecut (2009), in luna august ni s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Contestare penalitati aplicate de asociatie AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna seara. Am dori si noi niste raspunsuri in legatura cu un caz din cadrul asociatiei noastre. Un locatar contesta penalitatile care i-au fost atribuite ... (vezi toată discuția)
Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite cetateanul cetateanul Buna ziua stimati avocati! Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza ... (vezi toată discuția)