avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!Detin un apartament la parter pe persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!Detin un apartament la parter pe persoana fizica, il ...

Buna ziua!Detin un apartament la parter pe persoana fizica, il pot inchiria unei firme? in ce conditii isi poate desfasura acolo o activitate privata?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:20, 7 Martie 2021
Am.inteles termenii in care se poate, obținând acorduri, este firesc astfel!!! Dar dacă avand apartament trebuie acorduri, având spațiu comercial trebuie acorduri, ambele deținute pe persoana fizica si închiriate unei firmei, care mai e diferenta?? Un imobil la parter care poartă denumirea de spațiu comercial e mai scump decât un apartament la parter care are nevoie de aceleași acorduri. Mie mi se parea ca am fost clara...scuze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ați înțeles.
1.Apartamentul respectiv, ca locuință, nu-l puteți închiria pentru activitate comerciala unei firme.
2. Dacă schimbați destinația spațiului din locuință în spațiu comercial, trebuie sa declarați un gen de activitate și să obțineți acordul asociației.
3. Dacă doriți ca în acel spațiu comercial să se desfășoare altă activitate, trebuie un alt acord. Nu-i totuna sa ai o pizzerie, de exemplu, sau un cabinet de avocatura.

Acordurile nu costa.
Asta e legea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
latka, utilizator
Multumesc, il pot închiria unei firme daca aceasta obține acordurile necesare. Cand am pomenit de costuri, m am referit la costuri de achiziție, ca una e sa cumperi apartament si alta e sa cumperi un spațiu comercial, ambele la parter. Ambele au nevoie de acorduri daca ar funcționa o firmă acolo.
Nu firma trebuie sa obtina acordurile, ci proprietarul. Obligativitatea aparea doar daca firma era proprietar al apartamentului.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua !locuiesc la etajul 1 al unui imobil cu 4 nivele.la ... Vistiv Vistiv Buna ziua !Locuiesc la etajul 1 al unui imobil cu 4 nivele.La parter bloc apartamentul de sub mine s-a transformat în spațiu comercial fara ca să îmi dau ... (vezi toată discuția)