avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Instanta ...

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Instanta anuleaza decizia de concediere a unui salariat ( in urma cu 4 ani ) si dispune, in baza art. 80 din Codul muncii, ca angajatorul sa plateasca despagubiri egale cu salariile si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
Acesta cere, pe langa salarii si pe langa plata indemnizatiei de concediu de odihna, si efectuarea acestuia " in natura ", adica sa beneficieze si de zilele de concediu la care ar fi avut dreptul in cei 4 ani.
Este oare corect?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 5 Martie 2021
A cerut si reintegrarea ?
da. A cerut si reintegrarea
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis ca perioada cuprinsă între concedierea nelegală și reintegrarea în muncă a lucrătorului trebuie asimilată unei perioade de muncă efectivă în vederea stabilirii drepturilor la concediu anual plătit. În consecință, un lucrător concediat nelegal, apoi reintegrat în muncă, în conformitate cu dreptul național, în urma anulării concedierii sale printr-o hotărâre judecătorească, are dreptul la concediu anual plătit dobândit în această
perioadă
.
( Hotărârea în cauzele conexate C-762/18 QH/Varhoven kasatsionen sad na Republika Bulgaria și C-37/19 CV/Iccrea Banca SpA)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii dupa concedierea abuziva SANTIER SANTIER Buna ziua! Sotia mea a castigat un process intentat angajatorului pentru concediere abuziva, si a castigat in instanta reincadrarea (la care a renuntat, ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere anulata ionigeo ionigeo Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate? Multumesc. (vezi toată discuția)
Retur ajutor somaj anofm SANTIER SANTIER Buna seara! In nov. 2013 am fost concediat abuziv de angajator. L-am actionat in instanta si am castigat procesul (despagubire egala cu salariile ... (vezi toată discuția)