avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr o problema ca ...

Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti si pe mine intr o problema ca sa stiu cum o pot rezolva. Am un baiat de 16 ani si 8 luni care a avut altercatii cu un alt baiat cu un an mai mic, in liceu. Coplul meu a fost impins pe scari, ripostand la randul lui cu un sut in partea dorsala. Am fost sunata de dna diriginta a baiatului meu care mi a dat la telefon organul de politie, care a fost sesizat de cel care l a acuzat pe copilul meu. Din cele spuse de baiatul meu, cel care l a acuzat ca l a batut ar fi sunat dupa ce au iesit de la scoala la 112,spunand ca a fost batut, ca a luat pumni in fata, fapt care nu este adevarat. Copilul meu dupa ce a iesit de la scoala s a gasit cu niste prieteni si mergea spre casa. In drum s a gasit si cu acuzatorul, a vrut intr adevar sa se ia de el dar a renuntat deoarece era in plina zi si nu a vrut sa creeze probleme mai mari. Acuzatorul a sunat la 112 in timpul ala. Am fost sunata de diriginta dupa acest incident cu 112, care ulterior mi a dat organul de politie sa vb la telefon. Am fost chemata la sectia de politie( Plopeni, Prahova), nu am putut sa merg deoarece eram la serviciu. A mers sotul meu cu copilul la politie, unde copilul a spus ce era de spus, ca are martori ca nu l a batut pe cel care a sunat la 112.Sotul meu intre timp a iesit putin sa vorbeasca la telefon, timp in care organul de politie a pus copilul sa semneze procesul verbal cu amenda de 500 de lei, in lipsa tatalui. Mai nou, in rubrica in care trebuia sa scrie copilul ca este de acord si ca a luat la cunostinta, a completat organul de politie acest lucru. In procesul verbal se vede clar ca nu copilul meu a scris ca este de acord. Va rog sa imi spuneti ce putem face in acest caz, daca se poate face contestatie, daca putem sa rezolvam aceasta problema si cum. Este normal ca cineva sa sune abuziv la 112 si sa minta ca a fost batut? Mai ales ca nu are nici martori cu care sa mearga la politie? Nu trebuia sa mearga mai intai la sectia de politie sa spuna ca au avut altercatii? Ne am ales cu amenda de 500 de lei pt copilul meu
Cel mai recent răspuns: NicNic78 , utilizator 12:12, 9 Martie 2021
Contestati in instanta procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile de la incheierea acestuia. Invocati nulitatea pe motivul nesemnarii procesului verbal de catre reprezentantul legal al minorului. In subsidiar, solicitati anularea pe motiv ca fapta descrisa de organul de politie nu corespunde adevarului. Solicitati proba cu martori.
Multumesc frumos! Asa o sa fac. Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere, cerere ordin de restrictie. FlorianFlorian FlorianFlorian Salut. Am primit un apel de la un baiat, minor, care ma ameninta sa nu mai vorbesc cu prietena lui. Eu am 18 ani impliniti. Am vrut sa clarific treaba si ... (vezi toată discuția)
Furt si privare de libertate NINA95 NINA95 Buna dimineata in rimul rand. In cursul zilei de Duminica am fost la tara la bunici impreuna cu fratele meu, iar el a ramas sa-i ajute. Venind de prin gradina ... (vezi toată discuția)