avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Mă adresezi vouă cu o întrebare! ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Mă adresezi vouă cu o întrebare! Soțul meu este ...

Bună seara! Mă adresezi vouă cu o întrebare! Soțul meu este plecat în străinătate de mai bine de 8 luni. Mi sa adus la cunoștință ca acesta ar avea o amantă. Problema stă în felul următor el are o fata dintr-o relație anterioară, care a fost lăsată in grija mea! Ei bine știind ca el se destrabaleaza eu doresc să plec! Cum pot proceda cu copilul acestuia!? Adică efectiv n-am cui sa i-o las iar el nu vrea veni prea curând acasă! M-am gândit sa merg la poliție și sa le spun situația! Ce părere aveți? O seară bună!
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa ii spuneti tatalui sa vina sa isi ia copilul, macar sa stie ca daca apelati la protectia copilului, copilul va ajunge in plasament.
Daca va e frica de el si aveti unde sa va mutati pana la divort, luati legatura cu cei de la protectia copilului , va ia copilul, va muttai, dati divort si aia e.
Puteti cere si ordin de restrictie si protectie, dar nu va protejeaza mai mult decat o puteti face singura.
Mare atentie cum procedati cu acest om. El poate sa va ameninte doar ca sa va sperie insa nu mizati ca nu ar putea sa va faca rau. Daca il stiti ca e agresiv cu atat mai mult.
In afara de politie, luati legatura cu cineva, un psiholog, un specialist din Politie sau orice om care va poate spune cum sa procedati in asa fel incat sa nu il provocati mai mult pe sotul dvs. Sunt atatea cazuri in care amenintarile sunt puse in practic, cu tot ordinul de restrictie dat de Politie.
Tot respectul pt Politie insa ei nu va asigura paza non stop. Cum a mai zis cineva in comentarii, protectia cea mai buna sta in mainile dvs.

Mult succes sa rezolvati rapid si fara dureri de cap.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
totusi acel copil este nevinovat......sa ajunga la Protectia Copilului...si toate formalitatiile ce se vor derula il vor marca pe viata,nu stiu ce simtiti pentru copil chiar daca nu l ati nascut dvs.....sunt citeva cazuri in care preoti au in grija lor multi copii.....sincer nu stiu ce hotarire as lua daca as fi in situatia dvs dar poate ar trebui sa vedeti o situatie de acest gen pina sa luati o hotarire finala caci administratori preoti ale acestor asezaminte cred ca au mai intilnit cazuri asemanatoare,exemplu in Moldova,peste 400 copii abandonati,in judetul Clujcu vreo 200,etc.....multa sanatate si intelepciune va doresc din suflet
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
sunt de acord cu ”widad”. Copilul nu este vinovat pentru că tatăl lui v-a înșelat. Se vorbește despre copil, de parcă ar fi un obiect. Nu este!!! Mai mult, pe el îl va marca cel mai mult această tensiune / acest divorț! După ce l-a părăsit mama, tata, acum îl părăsiți și Dvs... Gândiți-vă, puneți-vă măcar pentru 1 minut în locul lui... cum v-ați simți, dacă ați ști, că acele persoane, care ar trebui să dea și viața pt.Dvs., vă refuză și vă alungă??? Această traumă îl va marca pentru toată viața. Am înțeles, că este fată. Câți ani are? Nu are rude care să o primească în plasament?
Vă înțeleg amărăciunea și durerea, dar nu trebuie să vă răzbunați pe fată din cauza păcatelor tatălui. Sunteți preocupată doar de durerea Dvs. Dar cum rămâne cu durerea copilului? Dvs.sunteți majoră, vă puteți apăra, Copilul este total aservit familiei și în lipsa acesteia, sistemului de asistență socială. Foarte probabil că este atașat de Dvs., mai ales dacă este mic.
Puteți scăpa de el foarte repede, există măsura de protecție specială a plasamentului în regim de urgență. Depuneți o cerere la Primăria localității de domiciliu, sau direct la Direcția de Asistență Socială și Prot.Copilului din municipiul reședință de județ. Întrebarea este, cum rezolvați cu conștiința.
Dacă are rude, și acestea acceptă să o crească, o puteți lăsa la ei, dar după ce i-ați explicat situația, ca să nu simtă, că este aruncată la gunoi. Nu uitați, și ea este o ființă, exact ca Dvs.
Vă doresc, ca atunci când luați decizia, să aveți în suflet iubirea lui Dumnezeu.
Am vorbit cu părinți lui (și ei plecați în străinătate) și m-au rugat sa stau cu copilul pana ajunge el în țară din cauza covid-ului nu pote veni... În fine! Ce credeți dacă bag actele de divorț ii un motiv întemeiat să-l lasă să vină mai repede?! El este în Anglia și din câte am înțeles nu pote trece granița nu mai dacă are un motiv anume! Eu consider ca este un motiv destul de MARE! Ce părea aveți?
Și a-și vrea sa va mai întreb cam cât m-ar costa divorțul?
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate, viitor divort, soarta copilului ramas in romania flower2014 flower2014 Buna ziua, ma aflu situatie dificila. Urmeaza sa intentez divort si am un copil minor. Inainte de toate doresc sa precizez ca sunt o mama responsabila care ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma denunte la protectia minorului? Adina860 Adina860 Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu Alice75 Alice75 Acum 5 ani am plecat la munca in Anglia cu acordul sotului. Am avut o viata grea cu el. Bautura, muzica la maxim, scandal, jigniri si multe altele. Dar din ... (vezi toată discuția)