avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,Sunt plecat din tara de 18 ani.Pe teritoriul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,Sunt plecat din tara de 18 ani.Pe teritoriul Romaniei ...

Buna ziua,Sunt plecat din tara de 18 ani.Pe teritoriul Romaniei , nu realizez nici un fel de venit.Am divortat de sotie, si acum suntem la actiunea de partaj.Am inteles ca , daca nu realizez venituri si fac aceasta dovada, la plata taxei de timbru pentru impartirea bunurilor , as beneficia de o reducere, sau taxa este mai mica, ceva de genul.As dori sa stiu daca este posibil asa ceva si care ar fi cadrul legal.Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: cab av PIRSAN SILVIA , Avocat 11:25, 9 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Puteti beneficia de ajutor public judiciar in baza OU nr. 51/2008.
Cf art. 4 din aceasta Ordonanta, "Poate solicita acordarea ajutorului public judiciar, în condițiile prezentei ordonanțe de urgență, orice persoană fizică, în situația în care nu poate face față cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implică obținerea unor consultații juridice în vederea apărării unui drept sau interes legitim în justiție, fără a pune în pericol întreținerea sa ori a familiei sale..."
Problema se pune in situatia in care obtineti venituri in alta tara, iar dvs dati o declaratie pe propria raspundere...cunoscand prevederile cu privire la "falsul in declaratii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor oug 51/2008 tutoblu tutoblu pentru a beneficia de ajutor public judiciar conf oug 51/2008,trebuie ca plata taxelor si impozitelor pe anul in curs sa fie achitata? multumesc! (vezi toată discuția)
Reducere pensie de intretionere ramonela ramonela Ma numesc Danila Ramona si as dori sa stiu daca imi pot lua un avocat din oficiu pentru procesul de reducere a pensiei de intretinere pe care o i-au de la mama ... (vezi toată discuția)
In ce conditii beneficia de ordonanta 51/2008 ? Cezar66 Cezar66 Sunt salariat la o firma,dar se pare ca se va inchide...Am un proces de partaj pe rol,si automat voi avea si o taxa de timbru judiciar de platit. Daca nu mai ... (vezi toată discuția)