avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor asupra SUBIECTULUI unei imagini
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor asupra SUBIECTULUI unei imagini

Buna ziua. Doresc sa comercializez materiale grafice (fotografii si desene) pe teme tehnice (autovehicule si componente ale acestora). Fotografiile si desenele au fost realizate de catre mine. Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa achit vreun drept de autor firmelor care au produs autovehiculele / sistemele tehnice respective si/sau daca am nevoie de acordul lor pentru a comercializa imaginile respective. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 18:59, 4 Ianuarie 2010
Tot ce se face in scop comercial trebuie sa aiba acordul celor care detin drepturi de autor sau proprietate industriala pe subiect, idee, imagine etc. Este mai bine sa contactati departamentul de marketing al fiecarei firme si sa le expuneti ideea. Ei sunt singurii care va vor putea da un raspuns pertinent. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marcã sau desen? - care este diferenþa? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, personal nu imi pot da bine seama de diferenta dintre marca si desen sau model industrial? Ma puteti ajuta cu 1,2 explicatii si un exemplu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare design vs. brevetare inventie ? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua, In ce fel as putea proteja un produs (gen ghiozdan) pentru a nu fi copiat? Ma refer la modul in care acesta este construit astfel incat sa se ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inregistra un concept? Miru Miru Buna ziua, conceptul la care ma refer consta in organizarea unui anumit eveniment cu o tema specifica obiectului de activitate al firmei, in fiecare an, in ... (vezi toată discuția)