avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am divorțat acu 3 ani la notar, nu am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am divorțat acu 3 ani la notar, nu am făcut partaj ...

Buna ziua! Am divorțat acu 3 ani la notar, nu am făcut partaj având un apartament luat cu credit, fiind amândoi proprietari și o mașina cumpărată in timpul căsniciei ... intre timp el a vândut mașina fără sa ma anunțe sau sa ceva ... acum îmi cere sa vindem și apartamentul . Practic sa facem Partajul amiabil .., dar ma gândesc ca aveam și eu dreptul la o parte din banii de pe mașina. Ce pot sa fac? Am dreptul sau nu la mașina? Dacă a fost deja vândută ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:57, 14 Martie 2021
Divortul se poate face amiabil daca va intelegeti cu privire la toate aspectele. Partajul poate fi solutionat ulterior, fie amiabil, fie prin instanta.
Da.
As mai adauga că ar fi bine sa va informați prealabil la avocat.
Aveti dreptul la jumatate din banii de la mașină.
Cu casa rezervati o ora la un avocat bun ca sa va explice detaliile juridice.
Este bine sa stiti exact ce v-ar așeza mai bine și astfel.de cazuri nu se lamuresc în 5 minute.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Avand in vedere faptul ca autoturismul a fost cumparat in timpul casatorie, acesta este bun comun al dvs. si al fostului sotului si aveti dreptul sa obtineti jumatate din contravaloarea lui.
Prin urmare, in masa partajabila intra inclusiv suma de bani incasata de fostul sot ca urmare a vanzarii autoturismului, alaturi de apartament.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Aveți dreptul la 1/2 din prețul încasat pe mașină. Chiar dacă a cheltuit banii, îl puteți obliga la plata a 1/2 din preț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj SofianZanfir SofianZanfir Buna ziua, Din pacate trebuie sa trec printr-un proces de divort cu partaj al bunurilor comune dobandite in timpul casniciei, principala mea problema ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort popescuelena77 popescuelena77 Am divortat in 5.11.2010.Apartamentul facut impreuna cu fostul sot l-am vandut anul trecut in luna mai 2011. Fostul sot a plecat la Jimbolia cu toate ... (vezi toată discuția)
Partaj + stabilire program vizita minor gabi.s gabi.s Buna ziua, In mare, am divortat in luna noiembrie 2009 (atunci a ramas definitiva si irevocabila decizia). Prin divort minorul (baiat 6 ani) mi-a fost ... (vezi toată discuția)