avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Covid Liceu - sub pres
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Covid Liceu - sub pres

Buna ziua! Am un copil intr-un liceu din Ilfov si in clasa lui exista foarte multe nereguli in legatura cu pandemia covid. Multi elevi din colectiv nu respecta regulile iar din cate inteleg, familia unui elev a fost bagata in carantina, inclusiv acesta dar aparent "nu i-a fost facut testul" desi se speculeaza ca acesta din urma ar fi iesit si el pozitiv insa nu dorea a face publica speta intrucat el ar fi frecventat institutia scolara stiind ca familia lui se afla in stare incerta (asteptare de test) si nu ar fi trebuit sa iasa din locuinta, ba chiar ar fi dat si un traseu auto in aceeasi zi.

Ceilalti elevi, o parte chiar martori de traseu ai respectivului elev, inca sunt adusi la scoala din ipostaza de contacti DIRECTI. Mediul liceului spune ca nu trebuie facut nimic in acest caz. Totodata, respectivul elev este ruda cu primarul orasului iar mediul liceului le este medic de familie. Ba chiar majoritatea oamenilor din conducere (a primariei, liceului) sunt tot felul de subalterni, rude si alte cunostinte.

Ba mai mult, sunt mai multe cazuri in care o parte dintre elevi au simptome precum tuse, rau, ameteala uneori febra iar acestia nu sunt dati afara din clasa, si in rarele cazuri cand sunt dati, sunt trimisi acasa fara a li se face vreo testare si a li se instiinta parintii.

In momentul acesta exista mai multi elevi care sunt in cadru online fara ca niciunul dintre ei sa fie testati insa prezentat simptome.

O parte din profesori au incetat sa mai vina in respectiva clasa dat fiind faptul ca acolo se stie clar ca exista un focar activ, si elevii sunt obligati sa faca din CLASA online cu profesorii care nu vor sa vina.

Conducerea liceului da din umeri, obliga elevii sa se prezinte (amenintand cu absente si alte represalii) fara sa ia vreo masura, stiind si fiind anuntati in prealabil de aceste cazuri.

Am trimis e-mail la mai multe institutii ale statului (inspectorat, dsp...) dar nu am primit niciun raspuns, insa in mod ironic, liceul a primit mesajul transmis de mine fara a se intreprinde nimic.

Ce pot face? Cum as putea enunta un denunt, catre cine? Ma bat cu morile de vant, am vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: kjjjwiukgesivp , utilizator 10:57, 13 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu știam ca exista probleme in Ilfov pana sa înceapă sa apara...
Mereu trebuie actionat pana sa se întâmple ceea ce va urma...

Sesizati DSP și vedeți ce iese.
Este un fel de.politie locala ca valoare de intervenție dar poate rezolvati...
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru raspuns! Eu am trimis o sesizare (mesaj de pe adresa electronica) la mai multe institutii, intre care si DSP Ilfov dar nimeni nu a trimis un raspuns inapoi (solutii, pasi de urmat...), ci doar au dat mesajul mai departe liceului din cate am inteles.

Trebuie sunat direct telefonic? Sau mai pot contacta alta institutie ori o organizatie din afara statului care ma poate indruma? M-am gandit sa fac trimitere si catre televiziuni dar nu stiu cat de concret ar fi asta fara dovezi palpabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari ale profesorului in prima ora de liceu Razvan Adrian Razvan Adrian Amenintari ale Profesorului in prima ora. In prima ora de liceu(clasa a 9 a proaspat intrati in liceu) profesorul de matematica ne-a amenintat cu ... (vezi toată discuția)
Cazuri covid in scoala/clasa trimise tacit in online - ce se ... andreiSRR andreiSRR Cazuri COVID in scoala/clasa trimise tacit in online - ce se poate face? Printr-o discutie tangentiala am ajuns sa aflu ca la copilul meu in clasa deja erau ... (vezi toată discuția)
Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la dsp aparitia ... dan_cornea@yahoo.com dan_cornea@yahoo.com Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la DSP aparitia simptomelor de Covid 19 (fiind anuntat sa stea acasa ca vine ambulanta sa-l testeze) si ziua ... (vezi toată discuția)