avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul ...

Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul testele PCR negative, iar pe.cele pozitive sa le plătească cei infectati cu Covid-19?

Ma refer în mod special la testele PCR efectuate în vederea ieșirii din tara în vederea deplasării în străinătate în excursii.

Nu ar trebui recompensați cei care s-au ferit sa se infecteze cu virusul Sars-Cov-2?

Nu ar fi justa o astfel de masura legislativă?
Și după vaccinare oamenii se vor infecta dar vor deveni mai atenți daca ar fi recompensați cât de cât financiar.
Se vor cere teste PCR și după vaccinare, dupa parerea mea, pentru ca nu se va putea altfel.
Așadar, vaccinarea nu va fi suficientă, scopul vaccinarii fiind acela ca cetățenii străini sa nu necesite internare în statul vizitat și sa se evite problemele financiare și de ordin normativ.

Sau statul roman recomanda infectarea cu noul coronavirus si nu considera relevant ca ar trebui recompensați cei care ar fi testați negativ?

Mie mi-ar părea stimulativ un astfel.de act normativ și scopul acestuia ar fi acela ca oamenii sa se ferească de infectarea cu virusul Sars-Cov-2 în mod activ și cu multa atenție chiar și după vaccinare.
Oamenii vor avea tendința de a lăsa garda jos după vaccinare, sub aspect psihologic și acest lucru va genera noi infectari.
Mare majoritate a oamenilor, atunci când vor ști ca nu mai exista risc sa fie uciși de virus nu le va mai pasa de semenii lor.
Este varianta actuala cu tinerii cărora nu le.pasa.de varstinici, dar, în alta versiune.

Trebuie gândit și din punct de vedere psihologic efectul intreruptiv al transmiterii virusului prin conduita subiecților umani care sa fie stimulați sa nu isi infecteze semenii nevaccinati.
În aproximativ doua luni de zile vom avea acest efect și.risc din partea vârstnicilor vaccinați.

Nu exista nicio șansă ca in 2 luni sa avem imunizați toți varstinicii.
Mai sunt și unii care nu vor sa se vaccineze și nu trebuie sa uitam nici de aceștia.

În fine, v-as ruga sa răspundeți pozitiv sau negativ în funcție de ceea ce considerați ca sa va înțeleg opțiunea, fara a fi nevoie sa motivați.

Adică un răspuns DA sau NU, ar fi suficient pentru a ma lamuri...ce ar vrea poporul...
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:47, 15 Martie 2021
As mai face o precizare.
Daca un test ar ieși eronat pozitiv, statul.sa plătească echivalentul a 500.de euro pe zi pentru eroare și carantina sau izolarea pe.fiecare zi plus restul despăgubirilor.
Este știut faptul ca, au mai ieșit și.rezultate eronate.
A se vedea rezultatele testelor PCR din cazul CFR Cluj.
500 euro suma minima fără a fi necesar a se proba vreo dauna pentru ca nimeni nu poate fi împiedicat sa obțină in justitie si sume mai mari.

Orice stat democratic trebuie sa își asume greșelile și sa achite despăgubiri cetățenilor săi.
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tinand cont de decizia luata aseara conform careia ... Dede88 Dede88 Buna ziua! Tinand cont de decizia luata aseara conform careia doar cei vaccinati cu doza completa au voie sa participe la evenimente private... Voiam sa intreb ... (vezi toată discuția)
Poți să dai examenul auto sala daca nu ai vaccinulu ? va rog ... Mocan Ramona Mocan Ramona Poți să dai examenul auto SALA daca nu ai vaccinulu ? Va rog daca poate sa ami zica cineva (vezi toată discuția)
Testarea săptămânală este obligatorie daca am făcut vaccinul? Crysty158 Crysty158 Testarea săptămânală este obligatorie daca am făcut vaccinul? Aparțin categoriei \"Angajat al centrelor pentru bătrâni și copii\" Și suntem testati ... (vezi toată discuția)