Buna ziua! Fratele meu , casatorit de mai mult de 20 de ani, nu are copii, mi a lasat prin testament partea lui de mostenire. Precizez ca locuinta in cauza este a parintilor nostrii in care locuim. Am fost 4 frati, au decedat 2, dupa primul s a facut succesiunea...si urmeaza sa se faca succesiunea la care am acest testament. Ma ajuta cu ceva acest testament in detrimentul sotiei fratelui meu?
Nu, parintii nu mai traiesc, am ramas eu si sora mea , din 4 frati.....Dupa succesiunea dupa parinti, a urmat cea dupa un frate....si acum a mai decedat un frate....din 4 frati am ramas doua surori si sotia ultimului defunct, care mi a lasat mie prin testament,partea lui din casa din casa parinteasca...
romascanu
Moderator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
În lipsa testamentului soția ar fi moștenit 1/2 din averea soțului (restul de 1/2 este cota colateralilor privilegiați = frații și surorile defunctului și nepoții de frate/soră predecedați).
Rezerva succesorală este jumătate din cota succesorală ce i s-ar fi cuvenit dacă testamentul nu ar fi existat.
Altfel spus, maximul ce l-ar putea obține după un proces ce ar avea ca obiect reducțiunea testamentului este de 1/4 din averea soțului.
Calculați și ... negociați.
Partaj succesoral
ion01
Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)