avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna seara! Apelez la experienta dumneavoastra pentru ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna seara! Apelez la experienta dumneavoastra pentru a-mi lamuri ...

Buna seara! Apelez la experienta dumneavoastra pentru a-mi lamuri unele dileme
E vorba de un concurs pentru ocuparea unui post intr-o institutie publica, iar studiile necesare sunt variate, printre care si dreptul. Una dintre conditii pentru validarea dosarului este existenta unei vechimi in specializarea studiilor. Candidatul depune la dosarul de concurs o adeverinta eliberata de o asociatie sportiva in sensul ca acesta a desfasurat activitatea de consilier juridic in mod voluntar, in cadrul respectivei entitati juridice. Aici este una dintre dileme. Vechimea unei activitati in specialitatea studiilor nu se atesta cu REVISALUL? Candidatul, fiind voluntar, nu a realizat venituri si, implicit, sigur nici nu apare in REVISAL.
A doua dilema este aceea a corpului consilierilor juridici. Daca acel candidat a avut calitatea de consilier juridic, conform adresei emisa de catre asociatia sportiva, ar fi putut indeplini aceasta functie fara a fi inscris in Colegiul Consilierilor Juridici? Sau cum altfel ar fi putut avea aceasta calitate?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2021
Lex2021, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 2 Iulie 2021
Daca respectivul candidat nu a fost numit in functia de consilier juridic (avand la baza un raport de serviciu) sau angajat in munca pe functia de consilier juridic (avand la baza un contract individual de munca), atunci nu detine vechime in specialitatea studiilor necesare ocuparii postului. In ceea ce priveste Colegiul, aparteneta la o asociatie este optionala.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2021
LuchianSeb, utilizator
Vechimea unei activitati in specialitatea studiilor nu se atesta cu REVISALUL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei mancipri mancipri Sunt absolvent Drept 2014 ( 240 credite), absolvent 2015 master Cooperare Internationala In Justitie (60 credite). Curs specializare 2016 Expert Prevenire si ... (vezi toată discuția)
Buna seara speta este urmatoarea: se organizeaza concurs pentru ... Catalin2906 Catalin2906 Buna seara Speta este urmatoarea: Se organizeaza concurs pentru ocuparea functiei de referent IA (studii medii) in cadrul structurii financiar contabile ... (vezi toată discuția)
Participare la concurs pentru ocuparea postului de secretar de comuna Lafayette68 Lafayette68 Aş fi foarte recunoscător dacă o persoană competentă mi-ar răspunde la următoarea întrebare: Poate participa la un concurs organizat în vederea ... (vezi toată discuția)