Buna ziua , in incheierea unei succesiuni notarul a transmis plata ce trebuie efectuata. Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca onorariul cerut ni se pare foarte mare.
Ideea e ca dvs nu va duceti sa va faceti bucatarie cu 200 de lei in buzunar. Aveti o estimare proprie in minte si ca un om prudent si diligent aveti pregatita o anumita suma, pentru problema asta.
Acel "pana la" nu se stie niciodata cat inseamna. Poate in masa succesorala este o vila in Primaverii si atunci, acel "pana la" poate sa ajunga la 15.000 lei, de exemplu. Mai exact, nu se poate stabili limita maxima si nu se stie niciodata ce acte mai scot mostenitorii din sacosa.
Clientii insista si insista pentru un pret aproximativ si de multe ori, notarul, ca sa "scape" le spune o suma, iar la momentul efectiv al dezbaterii mostenirii, cand se face calculul, rezulta o suma mai mare.
Ideea e ca dvs nu va duceti sa va faceti bucatarie cu 200 de lei in buzunar. Aveti o estimare proprie in minte si ca un om prudent si diligent aveti pregatita o anumita suma, pentru problema asta.
asa este si cred ca asa a facut si utilizatorul, numai ca fata de estimare, de 3 ori mai mult, nu pica bine.
cred ca ar fi fost ok ca aceste suplimentari de cost sa fi fost comunicate, pe masura ce ele apar.
Poate ne spune care era suma inițială și suma ulterioară.
Eu știu cazuri în care s-a dat în fata mea o suma calculata și apoi au aparut diferențe de peste 1000 lei, calcule facute cu actele în fata.
Oamenii insa nu vor sa supere notarii si plătesc.
Costa și mai mult ca sa faca avocatii dreptate, fiind și aceasta o mare problema.
Sa.stiti ca in mod normal suma discutata este suma legala contractuala sub condiția de a nu fi sub minimum onorariului notarial.daca vorbim.strict juridic.
Daca este vorba de impozite este alta discuție.
Cazurile se analizează în concret.
Mosteniri,succesiuni
rita1
Suntem 3 surori,parintii au murit acum 15,respectiv 8 ani,nu s-a facut succesiunea si doresc unele lamuriri:
-Daca se mai poate face succesiunea si daca ... (vezi toată discuția)