avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma succesiunii .mostenitorii au primit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma succesiunii .mostenitorii au primit certificatul de mostenitor.Dupa ...

In urma succesiunii .mostenitorii au primit certificatul de mostenitor.Dupa aceasta dezbatere doi dintre mostenitori au hotarit din proprie vointa sa cedeze dreptul lor de mostenire asupra unui teren dar pastrindu-si dreptul de mostenire pe constructii si curte prin partaj succesoral celui de al treilea mostenitor.Va rog sa-mi spuneti ce presupune acest partaj,ce conditii sunt cerute a fi indeplinite de mostenitori( daca se pune problema unei despagubiri intre ei avind in vedee ca aceasta este o vointa proprie nu impusa) Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2021
garleanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:58, 29 Martie 2021
Condiția care trebuie îndeplinită este să existe înțelegere între părți, iar moștenitorii să consimta la modul de imparțeala.
Asa s-a si intimplat numai ca,notarul sustine ca legea prevede o despagubire pentru cel care cedeaza dreptul;.Cum este coret legal?
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
garleanu, utilizator
Cum a spus notarul.
La partaj, bunurile se împart între coproprietari, iar cei care nu iau niciun bun, primesc o sumă de bani, cu titlu de sulta.
Dacă nu au pretentii la nicio suma, nu au decat sa incheie contracte de donație, prin care să își doneze reciproc cotele din bunurile respective.
In cazul dvs, moștenitorul 1 și moștenitorul 2 ii donează moștenitorului 3 cotele lor din terenul X.
Moștenitorul 3 donează cota sa din construcții și teren, moștenitorului 1 si moștenitorului 2.
Dacă fiecare preia cate un bun, se poate încheia partajul fără a-și mai achita unii altora sume compensatorii.
Dacă unul dintre ei nu ia absolut nimic (nici bani, nici bunuri), atunci actul este de fapt o liberalitate si se încheie un contract de donație.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)
Dilema Lupuldeargint Lupuldeargint Salutare ... Ai mei au divortat de vreo 4-5 ani si nu au facut inca partajul , se poate ca tatal meu sa imi lase mie jumatatea lui ce i se cuvine ? (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu ... (vezi toată discuția)