avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daune repetate provocate de vecinul de deasupra ... ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daune repetate provocate de vecinul de deasupra ... Buna seara... Locuiesc la etajul 3 ...de aproximativ 20 de ani ...

Buna seara... Locuiesc la etajul 3 ...de aprozimativ 20 de ani fiul dependent de alcool al proprietarului de la etajul 4 a daramat acoperisul balconului ceea ce a determinat inundarea balconului apartamentului meu la fiecare ploaie precum si infiltratii de umezeala si mucegai... Data situatia vecinului --- batran si bolnav--- am propus sa sustin financiar toate reparatiile necesare in apartamentul sau pentru a rezolva problema. Fiul nu a fost de acord si ori de cate ori era interpelat raspundea in mod injurios si amenintator ( imi gaseam masina zgariata sau vandalizata in diverse moduri). Dupa moartea tatalui situatia a devenit si mai dificila... Am renovat apartamentul meu cheltuind 10 000 euro ...incercand sa izolez cat mai bine , dar cu timpul rezultatul a fost acelasi. Nu ma aflu in tara si acum nu pot merge . In ultima luna a provocat inundarea apartamentului meu si al vecinilor de doua ori intr-o luna. Vecinii fac presiuni asupra mea pentru ca apa a trecut de apartamentul meu ajungand la ei ... Toate instalatiile apartamentului meu sunt noi si nu am avut nici o defectiune , dar , chiar si vazand ca apa curgea din tavan si nu de la tevi asteapta ca eu sa rezolv situatia. CE ACTIUNI LEGALE AS PUTEA FACE PENTRU A REZOLVA PENTRU TOTDEAUNA? Ar fi de dorit si recuperarea daunelor , dar macar sa pot repara din nou si pentru ultima data . Nu pot sa nu regret ca repercursiunile le vor suporta si ceilalati 3 frati mostenitori , dar toata aceasta situatie are nevoie de o rezolvare radicala... Multumesc pentru eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 10:35, 8 Aprilie 2021
Buna seara,

In prealabil litigiului dedus judecatii, notificati -l pe vecinul dumneavoastra, prin avocat.

In notificare mentionati suma de bani, solicitatata cu titlu de despagubire.

Precizati ca, in ipoteza in care ati castiga litigiul dedus judecatii, puteti solicita cheltuieli de judecata, reprezentate de onorariu de avocat, taxa judiciara de timbru, onorariu de expert.

Sunt sanse sporita ca acest conflict sa nu fie solutionat in mod amiabil.

In acest caz, va veti adresa instantei de judecata.

In cauza, se va dispune efectuarea unei expertize judiciare.(aceasta are o forta probanta mai mare, fata de expertiza extrajudiciara).

Exista posibilitatea sa investiti o suma de bani, pentru a efectua expertiza extrajudiciara, iar conflictul sa nu fie stins, pe cale amiabila.



ynocentta a scris:

Este problema generata de deficiente la instalatia parte individuala deci asociatia d eproprietari nu are autoritatea si competenta sa se implice
Legal ar fi trebuit sa incheiati asigurare facultativa a apartamentului sa prevedeti anumite clauze inundatie,
incendiu,situatie in care asiguratorul ar fi incheiat si deschis dosar de dauna ar fi constatat si consemnat factorii generatori var fi avansat c/v prejudiciu


De acord.
In plus, atentie cu "asigurarile" ca se face diferenta intre inundatie si inflitratrie.
Verificati acest aspect. Firmele de asigurati pot considera infiltratie apa venita de la vecinul de mai sus si nu vor acoperi pagubere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundare vecini ana_turcoman ana_turcoman Buna ziua, Va cer suportul intr-o situatie pe care nu stiu cum sa o gestionez. Unul dintre vecinii de la etajele superioare face lucrari de reconditionare ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat... inundatie totala apartament, despagubiri Emilia-Stoica Emilia-Stoica Acum aproximativ un an mi-a fost inundat apartamentul total in timp ce eu ma aflam in strainatate,m-am intors mai tarziu cu cateva luni cand deja multe din ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament bloc_judecatorie ilfov Ambelokipi Ambelokipi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu recomandari pentru modalitatea de a incepe un proces in instanta in cazul avarierii apartamentului prin inundatii repetate ... (vezi toată discuția)