avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor Va salut cu respect! Intampin ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor Va salut cu respect! Intampin urmatoarea situatie ...

Drepturi de autor

Va salut cu respect!

Intampin urmatoarea situatie si chiar daca poate nu aveti informatii complete, apreciez orice sfat.

Locuiesc in Germania, om de rand, muncesc si-mi platesc taxele la timp, nimic iesit din comun sau in afara legii.

Pe data de 18.03.2021 am primit o notificare de la firma de avocatura Warner Bros. Entertainment GmbH, cum ca trebuie sa platesc 934.8 euro datorita faptului ca am descarcat un film in 16.02.2021. In documentele primite apare data logare, download s.a. obtinute de la providerul meu de internet - Telekom.
De asemenea trebuie sa platesc trimit un document pregatit de ei, semnat in termen de 7 zile catre ei. Spun ca daca ny platesc pana pe 8 aprilie o sa fiundata in judecata, iar in acel moment pot sa ceara daune mult mai mari datorita incalcarii dreptului de autor a filmului respectiv.

Am aruncat o privire pe net, am citit una alta despre firma respectiva, si pare a fi o firma ce profita de faptul ca oamenii folosesc programe nepotrivite pentru uz personal.
De altfel aceasta firma a trimis astfel de scrisori multor persoane ce au dansat pe melodia 'Jerusalema' indiferent de funtiile lor. Deci.. Mna.

Intrebarea mea e urmatoarea. Cum pot castiga mai mult timp? Sunt cetanean roman, de 2 ani si putin in Germania, si nu cunosc atat de bine limba, si nu pot spune ca am inteles complet acuzatiile ce mi se aduc, chiar daca am incercat cu google translate si alte metode sa inteleg. Am dreptul sa cer aceleasi documente in romana? Conform carei legi sau prevederi o pot face?
Pe langa asta, nu e ilegal download-ul pentru uz personal, doar upload ul. Lucru de care nu am fost constient ca il pot evita folosind alt program de descarcare(am folosind u Torrent)
Sper ca am fost cat se poate de precis, scriu mesajul in fuga, pentru ca sincer ma cam sperie. Suma e enorma..
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 16:07, 20 Aprilie 2021
Vedeți sa nu fie vreo teapa.
Faceți verificări suplimentare.
Este o disputa in drept civil. Verificati numarul de cont in care se cere plata, pentru a nu fi contul unor escroci.

Altfel, apelati la un avocat, poate va reduce suma de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Torrent m1ha1g m1ha1g E legal să downloadezi torrente ? Singurul contact cu utilizatorul e: - cu softul de download: bitTorrent/uTorrent - cu siteul de torrente Niciunde nu ... (vezi toată discuția)
Sa platesc sau sa merg la judecata? adriano89 adriano89 Buna seara, Anul Nou Fericit! Sunt in urmatoarea situatie: sora mea a venit la mine in Germania in vizita, intr-o seara s-a plictisit si a downloadat ceva ... (vezi toată discuția)
Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)