avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate provizorie la pretransfer
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate provizorie la pretransfer

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea speta:

Sunt cadru didactic la o scoala din judetul X.

In luna iunie, ma voi muta in judetul Y si vreau sa particip la pretransferul din luna aprilie pentru a ocupa un post in judetul Y.

Pentru a participa la acest pretransfer trebuie sa fac dovada domiciliului in judetul Y. Nu pot participa la pretransfer in judetul Y atata timp cat domiciliul meu din buletin este judetul X. Asa ca am fost la "Evidenta Populatiei Y" pentru a schimba buletinul cu noul domiciliu. Problema este ca cei de la ghisu mi-au spus ca nu sunt materiale de tiparire si termenul de eliberare a unui nou buletin este de 30 de zile si au fost cazuri de persoane care chiar si dupa 6 saptamani inca nu si-au primit noul buletin.

Avand in vedere timpul scurt pana cand trebuie sa intocmesc dosarul pentru pretransfer am ales sa fac o carte de identitate provizorie.

Am sunat la Inspectoratul Scolar Judetean Y pentru a ma asigura ca totul este OK cu decizia mea. Surpriza: nu e ok din partea lor. Dansii mi-au comunicat ca conform METODOLOGIA - CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DE PREDARE DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2020-2021, Anexă la ordinul ministrului educaţiei și cercetării nr. 5259/12.11.2019 la Articolul 56 alin 6 Cadrele didactice titulare în învăţământul preuniversitar fac dovada domiciliului până la data depunerii dosarelor la inspectoratele şcolare, conform Calendarului, cu buletin, carte de identitate sau adeverinţă de identitate

Doamna de la Inspectorat a zis ca nu stie de buletin provizioriu, in schimb a auzit de adeverinta de identitate :)

Am studiat problema aceasta si am descoperit urmatoarele:

Termenul de "adeverinta de identitate" apare doar in Legea nr 5 din 18 martie 1971, lege care a fost valabila pana la data de 29 septembrie 1996, fiind inlocuita prin Legea 105/1996.

Deci termenul de "adeverinta de identitate" nu mai exista in legislatia romaneasca de 25 de ani. De 25 de ani avem carte de identitate provizorie.

Legea 105/1996 Cap II Art 10 alin 5: "(5) În sensul prezentei legi, prin cartea de identitate se înțelege și cartea de identitate provizorie."

OUG nr 97/2005 Cap III Art 11 alin 2: "(2) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, prin act de identitate se înțelege cartea de identitate, precum și cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate, aflat în termen de valabilitate.."


As vrea sa primesc un raspuns de la un avocat si sa-mi spuna daca cartea de identitate provizorie poate fi luata in cconsiderare la intocmirea dosarului pentru pretransfer. In cazul in care Inspectoratul Scolar Judetean Y nu imi accepta dosarul, eu ce pot face pe mai departe? Unde ma pot adresa?

Mi s-ar parea un abuz sa nu-mi fie acceptat dosarul si chiar mi s-ar ingradi un drept fundamental garantat de Constitutie: dreptul la munca

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
robi193, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 23 Martie 2021
Prin act de identitate se înțelege cartea de identitate, cartea de identitate simplă, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate.

Reveniti cu mai multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condiþiile specifice-discriminare... Radamante Radamante O R D I N pentru modificarea și completarea Metodologiei - cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în ... (vezi toată discuția)
Pretransfer cadre didactice 2015-neacordarea acordului scolii monicachifor monicachifor Sunt un profesor care a participat la etapa de pretransfer sesiunea 2015. Conform metodologiei in vigoare am depus un dosar (cu toate actele necesare) la ... (vezi toată discuția)
Incalcare legii in etapa pretransfer a cadrelor didactice christina_geanina christina_geanina Buna ziua! Prin prezenta va solicit opinia de specialitate, intrucat ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt angajata unei unitati de invatamant subordonata ... (vezi toată discuția)