avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... M-ar interesa dacă are cineva jurisprudenta pe partea ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

M-ar interesa dacă are cineva jurisprudenta pe partea cu Covid-19. ...

M-ar interesa dacă are cineva jurisprudenta pe partea cu Covid-19. Ma interesează procesele pe partea cu restricțiile.

În mod special ma interesează jurisprudenta cu restrictiile privitoare la reducerea orelor de circulație a cetățenilor.
Pentru interdicția de a se circula pe timp de noapte a existat vreo judecata?
Pentru închiderea localurilor?
Pentru închiderea bisericilor știu ca s-a judecat IPS Teodosie. Are cineva hotărârea din cazul IPS Teodosie VS. Statul Român?

Și cel cu purtarea obligatorie a mastilor de protectie in aer liber m-ar interesa oarecum.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai asta ar fi problema , ca nu se poate pronunta instanta decat pe legalitate , daca masurile sunt sau nu eficiente nu prea cred ca are competenta . Deci , nici macar cu o pledoarie brilianta nu ati fi reusit mare lucru ... Si dvs. - ca multi altii - aveti impresia ca Arafat ia hotarari , face si drege ce-l taie capul , si nu e deloc asa . Doar ca el e paratraznetul ... Nu e miza lui personala , nu e el impotriva tuturor , daca sabotam masurile luate credeti ca pierde Arafat ceva ? Nici vorba , el tot pe functia lui este , salariul lui vine lunar ... Cei care trag ponoasele suntem tot noi ...
Din punctul meu de vedere problema ar fi și aceea cu cine sa fie schimbat Arafat.
Nu cred ca au pe nimeni.
Ati vedea pe cineva în locul lui Arafat?

Ne aflam intr-o foarte mare criza intrucat Arafat nu mai face fata dar ca să îl schimbi trebuie sa fie pus altcineva și se pare ca toți cei cunoscuți sunt complet depasiti ca și Arafat.

Este inutila schimbarea lui Arafat daca nu vine cineva competent.

Între nelegalitate și neproprtionalitatea masurilor este o graniță foarte subțire.
Nelegalitatea intra în sfera neconstituționalitatii și încălcarea unor drepturi fundamentale în mod nejustificat duce la neproportionalitatea măsurilor și la neconstituționalitate.
Insa, hotărârile lui Arafat nu pot fi atacate la CCR.

Se găsesc cai juridice, zic eu, dar trebuie și ca instantele sa fie imparțiale.
De aceea, as vrea sa fac mai întâi o verificare a imparțialității instantelor in baza apararilor invocate de părți.
D-le avocat , pai nu ziceati dvs. ca exista acei oameni competenti , ca ii cunoasteti , doar ca nu le puteti da numele , neavand acceptul lor ? Nu , eu nu vad pe nimeni in locul lui Arafat , ceea ce nu inseamna ca n-ar exista , doar ca eu nu-i stiu . Ziceti ca nu mai face fata , parerea mea e ca nici nu i se cere sa faca fata , doar sa faca ce si cat poate mai bine , in circumstantele acestea in care exista atata impotrivire si cautare de metode sa nu se respecte nici o masura . Toti vor sa nu mai fie nici o constrangere , apoi se oripileaza ca sunt multi infectati si nu mai fac fata spitalele . Poate , la un moment-dat , vor pricepe ca cele doua se exclud .
În plin val 3 nu stiu în ce măsură ar mai vrea cineva mai ales ca deja s-a ajuns la proteste stradale justificate.Era de asteptat asa ceva.
Mergând pe modelul ocicidental au ajuns la haos și lipsa oricărei increderi din partea populatiei.

Este atat de mult haos încât sunt doua direcții care pot ajuta:
1. Lockdown total și nu aiureala actuala.
2.O.relaxare a masurilor dar cu testare tintita bazata pe o strategie exacta.

Se va merge insa în continuare pe aiureala actuala.
Armata vrea și ea sa intervină la legitimarea populatiei fiind un proiect de act normativ în acest sens.Este prea tarziu acum și inutil.

Toate trebuie facute la timpul lor.


Se plâng ca lumea se aduna dar ei aduna lumea prin masurile lor.
Ii aduna în magazine, la.proteste și trebuie evitat asa ceva.

Vorbesc de necesitatea de 7 metri patrati pentru fiecare persoana în magazine dar ei creaza aglomerație.

Cred ca au ieșit peste 10.000.de oameni în toată tara la proteste asta noapte.
Se va tripla numărul protestatarilor.

Ce vor face?
Vor distanțare sociala dar deja nu mai este funcțională.

Și la vaccinare este o mare nebunie și cozi imense.Acum este asa...

Va putea ajuta armata împotriva protestelor?
V-am.spus ca exista risc iminent sa ajungem ca in decembrie 1989 dar fara împușcături.

Într-o pandemie exista o anumita previzibilitate a ceea ce va urma dacă autoritățile chiar nu se descurca și nu arata rezultate eficiente.
V-am.spus de proteste pana sa apara in alte tari...pentru ca acesta este cursul eșuarii autorităților în caz de pandemie.

Cum sa aducem liniștea?
Cu armata?
Ma îndoiesc...

Din ce în ce mai mulți oameni vor LIBERTATE.
După un an de restrângeri a drepturilor precum un semiarest la domiciliu ar avea sau nu dreptate în condițiile în care restricțiile actuale nu ajuta in mod efectiv?
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,, O nouă pandemie, de data aceasta de afecţiuni mintale, este pe cale să izbucnească şi va lovi cel mai dur copiii şi tinerii. Deocamdată puţini îndrăznesc să evalueze pierderile economice . Incertitudine, ameninţare, restricţii, izolare, paranoia, familii disfunc­ţionale - pandemia şi turbulenţele economice pe care aceasta le-a provocat afectează echilibrul şi chiar sănătatea mintală a oamenilor. Se vorbeşte de venirea unui al patrulea val al pandemiei, caracterizat prin anxietate, adesea prin sindromul burnout şi printr-o criză de afecţiuni mintale. Din ce în ce mai mulţi avertizează, dar puţini au cutezat să estimeze costurile economice ale unei astfel de evoluţii a actualei crize. Institutul Economic Polonez a încercat să facă acest lucru. Într-un studiu numit "Generaţia coronavirus. A creşte în pandemie“, instituţia arată că tinerii încasează greul loviturilor economice, scrie Deutsche Welle. Creşterea anuală a costurilor legate de problemele de sănătate mintală cauzate de pandemie în rândul tinerilor s-ar situa la 0,5% din PIB-ul global, adică la 335 de miliarde de euro, a calculat institutul, scrie ZFl"


[ link extern ]

Eu am menționat acest lucru în urma cu multe luni în urma.

,, Premierul Florin Cîțu l-a adus, luni, la ședința BEx PNL, pe șeful DSU Raed Arafat pentru a explica noile restricții introduse de autorități, în contextul în care la ședințele anterioare mai mulți lideri din teritoriu au contestat măsurile mai stricte pentru controlul pandemiei. "

[ link extern ]



O.K., a venit Arafat,dar, ce le-a explicat?
El trebuie sa vina și cu ceva științific pe ceea ce a facut in trecut și pentru ceea ce a dispus pentru viitor...
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)
Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Alegerile parlamentare din luna decembrie 2020 va par potrivite in acest moment? Ar ajuta la reducerea numărului de infectari sau la eradicarea virusului ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea purtarii masti langa scoli AES87 AES87 [Obligativitatea purtarii masti langa scoli] Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, va rog sa-mi spuneti ce baza legala au autoritaritile pentru a impune purtarea ... (vezi toată discuția)