avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua,am lichidat in data de 24 martie, deoarece ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua,am lichidat in data de 24 martie, deoarece angajatorul ...

Bună ziua,am lichidat in data de 24 martie, deoarece angajatorul mi-a scos transportul, și în nota de lichidare la ultimele 12 luni mi-a trecut perioada oct 2019-septembrie 2020,am cerut altă notă de lichidare sau o adeverință cu stagiul de cotizare pt ultimele 12 luni și mi s-au spus că doar luna viitoare o sa îmi facă alta să aibă salariul calculat,eu de săptămână viitoare mă angajez la alta firmă unde am nevoie de ultimele 12 luni, întrebare mea este in cât timp sunt obligați să îmi elibereze actele, vă mulțumesc o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:57, 27 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate,sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

HG 905/2017
art.7
.....
(5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).

(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

2. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Mulțumesc pentru răspuns, acum cu lichidarea am primit și un raport din revisal și am foarte multe perioade de 3 zile contractul suspendat,(au fost vineri când ne dădea fără plată au spus ei) și inclusiv perioada din 24 dec 2020-7ianuarie 2021, fără să fim anunțați că o să se suspende contractul, perioada aceea nu o să intre că și vechime,pot să fac mai fac ceva?
V-au pus sa faceti si cerere de CFP?
Nu era cerere,era un tabel cu toți angajații care rămâneau în acea vineri fără plată,sus scria în ziua de concediu fara plata,doar atât
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2021
emamari74, utilizator
Ati semnat ca sunteti de acord ?

Alte discuții în legătură

Formele de lichidare la incetarea contractului de munca florentina.dogaru florentina.dogaru In perioada pandemiei am fost data in somaj (nu somaj tehnic). Mai trebuia sa merg la serviciu o perioada, dar avand in vedere situatia cu virusul, am renuntat ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta vechime in munca bluehillday bluehillday ce se poate face in cazul unui refuz de eliberare adeverinta vechime munca? mama mea a lucrat pe o perioada de aproximativ 5 ani la o firma. dupa ce a plecat ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare Mandras Gabriela Mandras Gabriela Am absentat 3 zile pentru ca patronul nu voia sa-mi dea demisia la zi. In data de 8 Ianuarie am fost la firma sa cer nota de lichidare care am înțeles ca ... (vezi toată discuția)