avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota de lichidare

Am absentat 3 zile pentru ca patronul nu voia sa-mi dea demisia la zi. In data de 8 Ianuarie am fost la firma sa cer nota de lichidare care am înțeles ca trebuie sa o primesc in maxim 15 zile calendaristice. Astăzi 25 Ianuarie am fost din nou la firma și mi-au spus ca actele nu sunt gata, mai durează nu se știe cât. Menționez ca am scris pe o foaie de cerere, dar când le-am cerut sa semneze și sa-mi dea un număr de ordine au aruncat-o și mi-au spus ca pentru absent nemotivat nu este necesar. Eu ce fac acum , cât trebuie sa aștept ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:15, 25 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nota de lichidare nu este obligatorie, cu exceptia persoanelor care au fost angajate pe functia de gestionar. Nici un act normativ nu prevede aceasta obligativitate.

HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
.....

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (6) din HG 905/2017.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Stelian2345 Stelian2345 Cum aflu daca am 2544 lei brut și nu 1900 lei brut asa cum mi sa încheiat contractul de catre firma angajatoare si sa nu fie o escrocherie pe foaie si la ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie sa primesti cand iti dai demisia ? elenaca elenaca buna ziua ! mi-am dat demisia incepand cu 28.03.2018, iar cei din societate nu vor sa -mi dea actele aferente, mi s-a spus ca peste o saptamana, daca sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am lichidat in data de 24 martie, deoarece angajatorul ... emamari74 emamari74 Bună ziua,am lichidat in data de 24 martie, deoarece angajatorul mi-a scos transportul, și în nota de lichidare la ultimele 12 luni mi-a trecut perioada oct ... (vezi toată discuția)