avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hota industriala montata pe peretele comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hota industriala montata pe peretele comun

Buna ziua,

Recent sub apartamentul meu s-a deschis, intr-un spatiu comercial, un restaurant. Acest restaurant are montata o hota industriala in tavan (podeaua mea) care produce vibratii si zgomot mult peste limitele tolerabilului (in dormitor nivelul zgomotului depaseste 35 dbA). Am citit putin si, fara a fi vreun expert, mi se pare ca pentru aceasta speta s-ar putea potrivi Articolul 599 din Codul Covil (Despre zidul comun) in care se mentioneaza ca nu putem gauri un zid comun fara acordul vecinului. Care este autoritatea care poate dispune demontarea hotei sau remedierea situatiei(Inspectia in Constructii)? Este speta si de competenta celor de la Garda de Mediu sau DSP(Ordinul nr. 119/2014 al Ministerului Sănătății)?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:45, 6 Aprilie 2021
Daca va referiti la calcan, ISC are atributii.
Sa reformulez: Are voie un locatar dintr-un bloc de apartamente (fie el si intr-un spatiu comercial) sa gaureasca un perete, tavan sau podea fara acceptul locatarului cu care se invecineaza de cealalta parte a acelui perete? Daca nu, care este legea care stipuleaza acest fapt? Si este autoritatea cu atributii de reglementare ISC?
Astfel de gauri se pot da numai cu proiect intocmit de o firma autorizata. Proiectantul face un calcul de rezistenta. Proiectul are regim de autorizare. ISC are atributii in acest sens.
Acceptul vecinului este avut in vedere doar daca este vorba de un perete comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini zgomotosi - salon de coafura la parter ancas30 ancas30 Buna ziua! As avea nevoie de parerea dumneavoastra despre ce actiuni pot intreprinde in mod legal in urmatoarea situatie. Locuim la parterul unui bloc, iar ... (vezi toată discuția)
Legea linistii publice pentru restaurante cu autorizatie de functionare in imobile comune Gumini13Bob Gumini13Bob Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil comun cu destinatia initala de locuinta. Proprietarul vecin a cumparat partea sa de imobil de la o familie si a ... (vezi toată discuția)