avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ...

Buna ziua,
As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui.
Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de nasterea copilului.In acest timp un barbat i-a spus sa se casatoreasca cu el pt ca va recunoaste el copilul si ii va fi tata.
Acum din motive care nu au tinut de ea ,afla de o relatie a sotului si vrea sa divorteze ,acesta spunandu i sa si i-a copilul pe numele ei daca vrea divort.
Doresc sa stiu in ce temei legal poat sa faca acest lucru avand in vedere ca,copilul este minor.

Multumim
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:39, 29 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu se poate.adica declaratia aia nu are nicio valoare. Daca ramane copilul lui, acesta il va mosteni.
Poate sa tagaduiasca paternitatea si sa fie de acord ca acel copil sa ia numele sau.
Poate sa tagaduiasca paternitatea si sa fie de acord ca acel copil sa ia numele sau.....nu inteleg.
Vreti sa spuneti ca ,daca ramane pe numele lui ,nu se poate face nici o declaratie ,adica noi nu vrem nimic etc

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna, numele nu are legatura cu paternitatea, adica nu mereu. Omul poate tagadui paternitatea, dar daca tineti musai sa pastreze numele ca l-o chema cumva deosebit, numele in sine, il poate pastra daca e si fostul de acord.
daca ramane ca tata al copilului , deci nu actioneaza nici cum in instanta, declaratia dvs e fara valoare, copilul , cat ii e copil, il va mosteni prin lege, nu ca dati dvs o declaratie sau nu.
Nu puteti renunta la o mostenire nedeschisa, ca el e viu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
va multumersc

imi cer scuze a ti fost cat se poate de inteles insa din cauza oboselii....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine tagaduieste paternitatea trebuie sa aibă 2700 lei pentru testul ADN și alti bani pentru avocat.
Daca se dovedește ca nu este tatăl natural se va rezolva după proces cu actele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)