avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare CMI in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare CMI in SRL

As vrea sa stiu cum pot schimba statutul de CMI in SRL ; care sunt pasii ?
Din cate stiu in momentul de fata sunt PFA . Mai trebuie sa iau certificat de PFA de la Primarie pentru deschidere SRL ca PFA? Cum sau cu ce dovedesc in momentul de fata ca sunt PFA ( sunt medic actualmente in contract cu CASMB).
Toata situatia porneste de la faptul ca trebuie sa-mi schimb locatia dintr-una concesionata intr-una proprietate personala fara sa renunt la cea concesionata deci sa pot avea doua puncte de lucru ceea ce nu se poate ca CMI .
Dupa cum am specificat nu pot avea doua puncte de lucru ca , CMI .
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
DIANA-MIHAELA, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 15:11, 5 Ianuarie 2010
Cabinetele medicale individuale se supun legislatiei speciale in aceasta materie.
Au aporximativ acelasi statut cu cabinetele individuale de avocatura, notariale, etc.
Dovada o faceti prin decizia de de infiintare, a institutiei abilitate, prin codul fiscal, etc.

PS Nu cred ca este cazul sa va infiintati PFA si nici SRL.
Dupa cum am specificat nu pot avea doua puncte de lucru ca , CMI .

nu se poate schimba din CMI in SRL. Pur si simplu trebuie sa infiintati societatea comerciala cu obiectul adecvat de activitate. trebuie sa aveti in vedere si prevederile contractului de concesiune pentru a putea ulterior sa il declarati ca sediu de SC.
DIANA-MIHAELA a scris:

Dupa cum am specificat nu pot avea doua puncte de lucru ca , CMI .


Am vrut sa vad si eu de unde rezulta asta si ...:-/ marturisesc ca n-am priceput

Art. 4 alin 4 introdus prin L 400/2006 pt. modificarea si completarea OG 124/1998 (rep) - " Înfiinţarea de sedii secundare va respecta întreaga procedură de înfiinţare a cabinetelor medicale".

Acesta nu mi se pare a fi un text din care rezulta ca un CMI nu poate avea un sediu secundar. Dimpotriva. Altminteri ce sens ar avea sa reglementam proceduri pentru ceva ce ...zic unii ca n-ar trebui sa existe.

Asa incat, din pura curiozitate (dar nu suficient de mare incat sa ma apuc acum sa "matur" prin stufosenia de acte in domeniul sanitar) stie cineva (intamplator)de unde (din ce act normativ) se poate trage concluzia scrisa de user mai sus?

Intradevar CMI nu se poate transforma in SRL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmi, pfa sau pers fizica neautorizata Bond2003 Bond2003 Sunt medic si am lucrat in contract pe 1/2 norma :\">la un centru privat. Din cauza anularii contractului cu casa m-am gandit sa schimb tipul contractului cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cmi liviu1969 liviu1969 Am un CMI infiintat in 2016 fara probleme: - contract de comodat - spatiul respectiv este al unei colege - am platit toate taxele (1500 + 300 + etc...) si ... (vezi toată discuția)
Colaborare intre srl si cmi? bahaus bahaus Doresc sa inviintez un SRL in care cei 2 asociati sunt medici denstisti. administratorul este medic denitist si asociat in acelasi timp. sediul social va fi in ... (vezi toată discuția)