in speta prezentata de dvs, cea mai mare parte a pretului a fost platita dupa divort, ce au avut ei in comun e e cat s-a platit pana la data divortului.
Prin cererea înregistrata pe rolul acestei instante sub nr. 2486 din 2 iunie 2008 reclamantul pârât x a solicitat, în contradictoriu cu pârâta reclamanta y partajarea bunurilor comune dobândite în timpul casatoriei, în cote de 50% fiecare.
In motivarea cererii reclamantul - pârât arata ca prin sentinta civila nr. 3414 din 10.06.1994, definitiva si irevocabila s-a desfacut casatoria partilor încheiata în data de 15.06.1982.
Arata reclamantul pârât, în timpul casatoriei au dobândit împreuna urmatoarele bunuri comune:
Imobile, un apartament cu 3 camere, în suprafata utila de 67,37
Chiar daca valoarea de circulatie a apartamentului, conform expertizei în constructii este de 131.970 lei, instanta de judecata va retine ca facând parte din masa bunurilor de împartit valoarea apartamentului achitata de parti pâna la ramânerea definitiva si irevocabila a hotarârii de divort - respectiv X lei, conform expertizei tehnice contabile efectuate în cauza.
Restul din valoarea totala a apartamentului reprezinta dreptul de creanta al pârâtei reconveniente constituit din plata ratelor achitate de catre aceasta dupa desfacerea casatoriei prin divort, respectiv în cuantum de 97.597 lei, conform expertizei contabile.
Prin urmare, întrucât pârâta reconvenienta a produs dovezi ca dupa ramânerea definitiva a hotarârii de divort a achitat ratele la apartament, instanta va admite cererea acesteia si va constata ca are un drept de creanta în valoare de 97.597 lei reprezentând ratele achitate dupa desfacerea casatoriei.
daca se cumpara acuma un ap cash, valoarea de impartit la partaj, va fi cea de la data partajului, ca e mai mica sau mai mare, nu conteaza.
daca luam o casa prin prima casa de ex si sotii dau avans, platesc rate 3 ani si divorteaza, urmand ca numai unul sa plateasca, cand se imparte, soutul neplatitor primeste sulta dupa cum a contribuit, jumatate din avans si din suma platita impreuna.
conteaza mult ce cere fiecare si cum argumenteaza si cum dovedeste.
poti sa supui instntei 2 cazuri asemanatoare si hotararea sa fie diferita.