gi-jane2 a scris:
asteptam sa dati detalii concrete despre situatia ce o aveti, dar vad ca nu e posibil, ce ati scris mai sus de persoana roma si 40%, nu descriu situatia, asa ca decat sa scriu degeaba, mai bine faceti dvs ce doriti, succes!
Da, am comis o greseala ca am explicat ca este o persoana roma, am sa ma rezum la alt termen ca sa nu mai para rasist.
In fapt, 2 soti locuiau cu socrii(unde era domiciliul conjugal): o sa-i numesc sotul-platitor si sotul-neplatitor din punctul de vedere al achitarilor de obligatii. La un moment dat sotul-platitor face 2 credite ptr achizitia unui imobil in asa fel incat sa nu mai locuiasca impreuna cu socrii. Creditele sunt in nume propriu, dar proprietatea in virtutea casatoriei este trecut ca bun comun. Sotul-neplatitor il alunga/zgorneste pe sotul-platitor de la domiciliul conjugal(de la socrii) si il obliga nu doar sa plateasca tot dar si sa locuiasca in noul imobil. Intervine divortul dar fara partaj. Dupa mult timp se termina si ratele de platit si se ridica ipoteca pe imobil.
Acum, ca am expus din nou va intreb, de ce ar diferi situatia mai veche cu credit ipotecar de situatia noua cu credit prima casa? In fond datele sunt aceleasi: un sot-neplatitor incearca sa se foloseasca de preturile actuale(speculative) ptr a cere bani sotului-platitor care a dus la bun sfarsit creditele. De ce sa ceara partaj prin sulta raportata la preturile mari de azi sii sa nu ceara despagubiri raportate la data divortului? In fond ratele in timpul casatoriei au fost putine si mici, ori valoarea de azi este prea mare ptr (ne)contributia acestei persoane rau voitoare.