avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contrabanda. Bună ziua , am un prieten pe care l-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contrabanda. Bună ziua , am un prieten pe care l-a prins poliția ...

Contrabanda.
Bună ziua , am un prieten pe care l-a prins poliția cu țigări de contrabanda, bun, i s-a întocmit dosar penal , și după o perioadă de timp a venit de la ANAF prejudiciul pe care trebuie sa-l plătească în jur de 18-19 mii de euro. Acum va întreb cum ar putea sa scape cel mai ușor prietenul meu? Sa plătească? ce se poate întâmpla în situația data?. Sau care ar fi sfatul pe care îl oferiți. Sa fie cel mai ok pentru el
Mulțumesc anticipat.
Prejudiciul in cazul infractiunii de contrabanda consta in cuantumul impozitului neplatit catre stat, calculat in functie de valoarea tigarilor de contrabanda. Problema achitarii s-ar pune numai daca credeti ca valoarea calculata de ANAF este cea corecta. In caz contrar, puteti solicita efectuarea unei expertize contabile. Dupa ce veti cunoaste raspunsurile expertului,, puteti decide in cunostinta de cauza. Fireste ca este mai bine sa achitati acum, pentru ca va conta la stabilirea pedepsei.I nsa, repet, numai daca considerati ca este vorba de o solutie corecta
Cred ca pe acolo o sa fie suma, oricum cantitatea de țigarete e mare. De aceea am întrebat, care ar fi cea mai ok soluție în cazul asta sa scape cât de ușor. Deci ar trebui sa plătească prejudiciul, asta urmărește statul din câte am auzit.
Da, achitarea prejudiciului reprezinta o circumstanta atenuanta pe care judecatorul este tinut a o aplica. E util sa plateasca , pentru ca. avand un astfel de prejudiciu, este limpede ca e vorba de o cantitate mare de tigari, iar pedepsele vor fi pe masura. Asa ca, da, conteaza. Daca sunt mai multi inculpati, prejudiciul se plateste in solidar, de catre toti inculpatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contrabanda cu tigari- ce pedeapsa risca? florin_ale2 florin_ale2 am si yo o intrebare un prieten de al meu a fost prins cu tigari de contrabanda vreo 5000 de pachete adik vreo 10 baxuri ce pedeapsa risca?va multumesc (vezi toată discuția)
Contrabanda tigari taviflavi taviflavi Am fost implicat in contrabanda cu tigari { descinderile din 8 februarie 2011} .As vrea sa stiu cum mi-a calculat serviciul investigatii frauda prejudiciul la ... (vezi toată discuția)
Contrabanda cu tigari emesei emesei au facut perchezitie in casa printr-un mandat.au gasit 700 de pachete de tigari.dupa 6 luni a fost chemat la politie pentru declaratie.este sub urmarire pentru ... (vezi toată discuția)