avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract achizitie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract achizitie imobil

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un apartament. In cazul de fata proprietarul este o banca - acestia l-au dobandit prin dare in plata.
Vanzatorul (banca) doreste semnarea antecontractului la sediul acestuia. Am fost de acord sa lucrez cu notarul cu care colaboreaza ei. Este in regula acest lucru sau este necesara semnarea in cadrul Biroului Notarial?

Vanzatorul dorea plata avansului inainte, nu am fost de acord cu acest lucru si am spus ca voi efectua plata dupa ce semnam antecontractul (timp in care ramane la notar) la ghiseul bancii in cont mentionand numarul de antecontract.

Va rog sa imi spuneti care ar fi abordarea corecta privind plata avansului.

De asemenea, doreste pact comisoriu si ipoteca legala la antecontract. Notate in cartea funciara. Va rog sa ma lamuriti ce ar reprezenta ca riscuri.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cmihai7 , utilizator 12:41, 10 Aprilie 2021
De obicei se achita un avans la semnarea antecontractului. Este corecta abordarea dv. in aceasta privinta.
Ipoteca legala si notarea in cf a antecontractului este o garantie a vanzatorului ca va primi diferenta de bani in termenul stabilit prin antecontract la care se va incheia si contractul, dupa care aceste mentiuni se vor radia din cf. Dv. nu aveti niciun risc prin notarea in cf doar ca nu puteti vinde imobilul pana nu achitati diferenta.
Din pacate vanzatorul (banca) nu accepta in antecontract o clauza prin care sa se restituie avansul daca din motive bancare sau respingere a creditului nu se mai poate efectua tranzactia.
Ma gandeam sa le propun o clauza prin care ei sa renunte la vanzarea catre mine daca primesc o oferta mai buna si eu sa imi primesc avansul. Exista posibilitatea unei astfel de clauze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de grad iv GeorgianaG GeorgianaG Buna ziua, va solicit un punct de vedere, eventual o solutie la urmatoarea situatie: in 2003 am achizitionat prin credit ipotecar un apartament. In actul ... (vezi toată discuția)
Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de gradul iv inscris in cartea funciara anaburghelea anaburghelea Intrebarea mea este urmatoarea , daca se poate vinde un imobil si in ce conditii, daca in sarcina sa exista un privilegiu al vanzatorului ( este inscris in ... (vezi toată discuția)