Buna ziua.
Am urmatoarea speta, administrator, asociat unic si angajat in propria firma, doresc sa-mi iau concediu crestere copil in baza contractului de munca din cadrul firmei.
In acelasi timp as vrea sa continui sa predau niste cursuri.
Pentru aceste cursuri, firma mea are contract de colaborare cu o scoala, eu predau pentru scoala respectiva iar incasarea platii cursului se face in contul firmei.
Nu sunt lamurita daca, conform legii, imi este permis sa tin cursurile pe perioada concediului de crestere al copilului.
Mentionez ca pe persoana fizica nu voi avea nicio incasare, toate incasarile din predarea acestor cursuri se vor face in contul de pers juridica.
Va multumesc anticipat!
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.
Asadar, 6250 lei net /an calendaristic este suma pe care o puteti realiza.
Buna ziua.
Va multumesc pt ca v-ati facut timp sa-mi raspundeti. Incasarile firmei o sa depaseasca suma mentionata de dvs, dar eu ma gandeam ca atata tp cat suma este incasata de firma si nu de persoana fizica, nu se aplica legea repectiva.