avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... descarcare gestiune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

descarcare gestiune

daca nu exista nici o descarcare de gestiune anuala a comitetului,facuta de comisia de cenzori....cum poate asociatia sa dovedeasca in instanta suma restanta a unui proprietar,acesta sustinand ca nu are restante catre asociatie?
proprietaru a scris:
Repet..instanta nu tine cont de liste


Va repet ceea ce am afirmat anterior: Instanta tine cont de de aceste liste care se depun ca probe atunci cand un restantier este actionat in justitie. Si eu va pot arata dosare in care instanta, la primul termen, a solicitat listele de plata pentru a vedea ce si cum.

Daca paratul se prezinta si cere lamuriri Asociatia trebuie sa prezinte defalcat datoriile ce le are respectivul, si modalitatea de calcul.


Daca paratul cere lamuriri, nu comisia de cenzori va aduce aceste lamuriri, iar descarcarea de gestiune nu are nicio treaba cu procesul. Oricum, explicatiile nu se vor face prin folosirea acelui raport al comisiei ori a descarcari de gestiune. Aceste explicatii vor fi date de administrator, pentru ca el le calculeaza, comisia doar le verifica.
Acesta este si motivul principal pentru care unele asociatii de proprietari ii deleaga pe administratori in procesele cu restantierii.
La proces nu i se va cere asociatiei sa recalculeze listele in fata instantei ci va explica asociatiei modalitatea de calcul, sustinuta prin listele care au fost afisate.
Asa cum spunea si doamna Lisievici, ce se intampla daca un proprietar este actionat in justitie la jumatatea anului? Se asteapta cumva adunarea generala pentru descarcarea de gestiune? Eu cred ca nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare de gestiune la asociatiile de proprietari giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Va rog, sa ma lamuriti si pe mine, in ce consta descarcare de gestiune la o asociatie de proprietari. Multumesc. (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie proprietari,adunare generala elevic elevic Va propun spre dezbatere urmatoarea situatie: In data de 12 martie este convocata adunarea generala a asociatiei.Conform legislatiei in vigoare cenzorul ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune la asoc.de proprietari nikoleta_steliana nikoleta_steliana Am fost aleasa ca presedinte a Comisiei de cenzori de la blocul in care locuiesc. Sunt absolventa de Politehnica, ma pricep la contabilitate primara, dar nu ... (vezi toată discuția)