avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , Urmare a decesului beneficiarului de teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , Urmare a decesului beneficiarului de teren pe legea ...

Buna ziua ,

Urmare a decesului beneficiarului de teren pe legea 15/2003, sotia supravietuitoare poate beneficia in continuare de teren cu act aditional de schimbare beneficiar contract? Pe teren exista constructie. La carte funciara s-a cerut act aditional cu schimbare beneficiar si in baza certificatului de mostenitor. Urmeaza sa fie cumparat terenul de sotia supravietuitoare dar doar daca se face act aditional ! Exista art in lege care sa reglementeze ce se intampla cu terenul pe legea nr. 15/2003 in caz de deces al beneficiarului ?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:47, 13 Aprilie 2021
Nu exista un articol care sa dispuna despre decesul beneficiarului.

"Articolul 8
După finalizarea construirii locuinţei, consiliul local poate hotărî, la solicitarea proprietarului locuinţei, vânzarea directă către acesta a terenului respectiv. Preţul de vânzare se stabileşte prin expertiză tehnică, întocmită de un expert evaluator autorizat şi aprobată de consiliul local."

Daca locuinta este finalizata, dezbateti mostenirea dupa sot. Apoi, fie mostenitorii impreuna cu sotia supravietuitoare incheie un act aditional la actul prin care s-a atribuit terenul in folosinta si solicita vanzarea terenului catre ei, fie incheie un contract de partaj prin care casa este atribuita in proprietate exclusiva sotiei supravietuitoare care, mai apoi, solicita vanzarea terenului catre sine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea15 roxi17 roxi17 Buna ziua...am si eu o nelamurire...am primit o suprafata de teren in folosinta gratuita in baza legii 15 din 2003...din cate am inteles terenul nu se poate ... (vezi toată discuția)
Schimbarea propetarului unui teren oferit in baza legii nr.15/2003 cristina_flmn cristina_flmn As dori sa stiu daca pentru terenurile acordate tinerilor sub 35 de ani in în baza Legii nr. 15/2003 exista vreo forma legala prin care titularul, dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj teren concesionat legea 15/2003 ionut979 ionut979 Buna ziua, In timpul casatoriei am primit un teren in concesiune de la primarie in baza Legii 15/2003. Cf acestei legi terenul imi ramane mie in proprietate ... (vezi toată discuția)