avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă fiicei mele, căruia ii plătesc pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă fiicei mele, căruia ii plătesc pensie alimentară mama ...

Dacă fiicei mele, căruia ii plătesc pensie alimentară mama dorește sa ii schimbe numele meu cu numele partenerului ei actual,pot face ceva sa nu mai plătesc pensia alimentară?(este în stare sa facă acest lucru doar ca să ma "demoralizeze" psihic)...nu vreau sa dezmorțească fetita mea,dar as vrea sa cer o înțelegere notariala sa ies din aceasta situație grea pentru sufletul meu...(" fetita are 8ani și e sânge din sângele meu,voi avea grija sa primească moștenire din partea mea,chiar dacă și ar schimba numele).

Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:19, 15 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordonanta 41/2003 spune la Art. 7. -
(1) Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, după caz, de părinți sau, cu încuviințarea autorității tutelare, de tutore. Dacă părinții nu se înțeleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotărî autoritatea tutelară.

(2) Când cererea de schimbare a numelui minorului este făcută de către unul dintre părinți, este necesar acordul celuilalt părinte, dat în formă autentică. Acordul nu este necesar în cazul în care celălalt părinte este pus sub interdicție ori este declarat judecătorește dispărut sau decăzut din drepturile părintești.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numele se poate schimba doar daca va dati si dvs acordul iar pensia de intretinere sunteti obligat sa o platiti conform hotararii judecatoresti. prin care ati fost obligat.
Știu aceste aliniate,eu nu sunt obligat prin hotărâre judecătorească la plata pensiei alimentare...am divorțat la notar și apoi am făcut un act prin care eu am spus ca voi plăti fiicei mele 20% din veniturile mele lunare....dar fosta soție simt ca îs cam bate joc de mine,cu noua intenție de schimbare de nume...fata m a întrebat telefonic dacă sunt deacord sa își schimbe numele,sa renunțe la al meu și sa ia numele care îl va purta mama ei...dvs nu vi se pare josnic...sa mi crească altcineva copilul și sa îl cheme ca pe respectivul și eu sa plătesc pensie alimentară...plus ca "respectul" mamei vis a vis de mine,l-a luat și fetița în relația cu mine.



Ligia Toma Paraschivescu a scris:

Numele se poate schimba doar daca va dati si dvs acordul iar pensia de intretinere sunteti obligat sa o platiti conform hotararii judecatoresti. prin care ati fost obligat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțelegeți.
V-ați da degeaba acordul să își schimbe numele, obligația de plată a pensiei de întreținere dispare doar dacă ați fi de acord cu adopția ei. Nu contează că nu v-a fost impusă prin hotărâre judecătorească, ci ați stabilit-o împreună la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor cozmapaunita cozmapaunita pe 7 august sau implinit 2 ani de cand sunt despartita de sotul meu si sunt divortata de 1 an si 6 luni .as vrea sa stiu cum si in ce conditii s-ar putea sa ii ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor pe numele mamei vio99 vio99 in urma unui concubinaj de 2 ani unde am locuit la domiciliul lui am o fetita de 8 ani nascuta in 2005 si o sentinta definitiva de crestere ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare amitza_andreea amitza_andreea Buna ziua!am revenit cu o mica intrebare ina data de 28 sep 2012 judecatoria s-a pronuntat astfel \\"Solutie: Admite acţiunea formulată şi precizată de ... (vezi toată discuția)