avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Multa vorbarie, lucruri utile putine sau pe bani
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Multa vorbarie, lucruri utile putine sau pe bani

Pe mine ma deranjeaza ca nu gasesti modele de contracte, actiuni etc., adica pentru anumiti practicieni ( proaspat iesiti de prin facultati sau stagiaturi) si nu e problema doar a acestui website ci a tuturor celorlalte. Am gasit niste incercari timide pe anumite websituri, dar aveau doar cateva modele, restul neexistand sau fiind puse la vanzare. Notiunea de probono nu exista in Romania din pacate, iar simple sfaturi limitate la 2-3 randuri nu ajuta pe nimeni.
ce ziceti mai merita sa mai deschidem un website intr-un domeniu unde aproape ca incepem sa ne sufocam cu stiri si forumuri?
- speram doar sa aducem un element de noutate -- am strans cateva sute de contracte, cereri, actiuni si plangeri penale etc. si dorim sa le postam gratuit pe website.
Precizare: suntem cativa avocati proaspat iesiti din stagiatura si suntem dezamagiti de cat am cautat pe internet asemenea modele care sa ne ajute cand nu stiam pe unde sa mai cautam si majoritatea websiturilor dau doar cateva ca si exemplu iar restul le vand. Incercam sa schimbam asta si sa facem un website probono ( poate primul), chiar daca face rau " comunitatii" atat reale si cat virtuale de avocati.
Websitul este in lucru ( destul de multe pagini pentru niste incepatori in proiectarea de site-uri web) dar eram curiosi sa vedem reactii dinainte.
Chiar daca acest post va fi sters ( nefiind un site comercial sau incercare de promovare caci websitul este in constructie) poate apucam macar sa vedem cateva reactii la aceasta idee.
[url editat de admin]
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2006
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 18:26, 28 August 2006
Ceia ce intenţionaţi să faceţi voi, vreţi să se numească avocatură?
NU, si nici nu vreau sa ma uit la cum ai scris
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2006
avocat_micu, utilizator
modele de contracte....., modele de actiuni...... . Toata lumea le doreste la un moment dat. De regula atunci cand face primii pasi in meseria aceasta. Daca s-ar putea si completa sau adapta singure acele modele ar fi super. Si daca ar merge singure la negocieri sa-si sustina punctul de vedere. Bineinteles o alta calitate esentiala e sa fie gratuite. Dar odata completate vandute pe bani frumosi "justitiabilor" cum unora le place sa isi defineasca onorata clientela. Mie nu.

In biblioteca noastra exista cateva editii ale unor astfel de carticele. Si recunosc ca sunt cel pe care se aseaza cel mai mult praf. Se intampla asta pentru ca nu prea le scoatm din raft. Recunosc insa ca am si apelat la ele de cateva ori, de atatea ori cat a fost nevoie sa ma conving ca sunt 90% inutile.
A folosi un contract tip cu succes mi se pare o utopie pentru ca in primul rand aceste variante sunt incomplete. In al doilea rand pentru ca autorii lor s-au gandit sa le faca impartiale (nu s intampla niciodata asa). In al treila si cel mai important rand, nu exista 2 contracte la fel. Sau eu personal cred ca nu ar trebui, desi probabil multa lume care ma va contrazice.
Asadar parerea mea este ca aceste produse continand modele rupte deseori de realitate pot prinde doar in fata celor creduli, in nici un caz profesionistilor sau celor cu o minima logica.
Cat despre siturile de specialitate n-as comenta foarte mult pntru a nu fi acuzat de subiectivism. Vreau sa spun ca nu intamplator unle din sectiunile cele mai dezvoltate ale acestora sunt cele interactive - chat-ul si forumul. Oare de ce se intampla asa? Poate pentru ca acolo se renunta la modele, la automatisme si se trece in concret? sau poate pentru alte motive? (daca le stiti poate le impartasiti).

Urez mult succes initiativei descrise mai sus (as aprecia daca mi-ati trimit si un link pe privat sau pe mail).
Randurile pe care tocmai le-am scris reprezinta opinia mea despre astfel de proiecte in general si nu sunt o reactie directa la proiect. Mi s-a cerut parerea si am incercat sa o transmit.

inca o data succese tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde sa cauti modele de contracte, actiuni, cereri, plangeri etc??? nicaieri... romania nu cunoaste notiunea de probono... avocat_micu avocat_micu Pe mine ma deranjeaza ca nu gasesti modele de contracte, actiuni etc., adica pentru anumiti practicieni ( proaspat iesiti de prin facultati sau stagiaturi) si ... (vezi toată discuția)
Probleme editare post gigel84 gigel84 Buna ziua, In primul post pe care l-am realizat pe acest site am reusit sa starnesc reactii negative din partea unui moderator. Este vorba de postul meu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. acum 2 zile m-am trezit cu politistii la usa pentru ... CristiOmul CristiOmul Buna ziua. Acum 2 zile m-am trezit cu politistii la usa pentru perchezitionarea imobilului unde locuiesc pentru ridicarea de probe pentru savarsirea faptei de ... (vezi toată discuția)