avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... unde sa cauti modele de contracte, actiuni, cereri, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

unde sa cauti modele de contracte, actiuni, cereri, plangeri etc??? nicaieri... Romania nu cunoaste notiunea de probono...

Pe mine ma deranjeaza ca nu gasesti modele de contracte, actiuni etc., adica pentru anumiti practicieni ( proaspat iesiti de prin facultati sau stagiaturi) si nu e problema doar a acestui website ci a tuturor celorlalte. Am gasit niste incercari timide pe anumite websituri, dar aveau doar cateva modele, restul neexistand sau fiind puse la vanzare. Notiunea de probono nu exista in Romania din pacate, iar simple sfaturi limitate la 2-3 randuri nu ajuta pe nimeni.
ce ziceti mai merita sa mai deschidem un website intr-un domeniu unde aproape ca incepem sa ne sufocam cu stiri si forumuri?
- speram doar sa aducem un element de noutate -- am strans cateva sute de contracte, cereri, actiuni si plangeri penale etc. si dorim sa le postam gratuit pe website.
Precizare: suntem cativa avocati proaspat iesiti din stagiatura si suntem dezamagiti de cat am cautat pe internet asemenea modele care sa ne ajute cand nu stiam pe unde sa mai cautam si majoritatea websiturilor dau doar cateva ca si exemplu iar restul le vand. Incercam sa schimbam asta si sa facem un website probono ( poate primul), chiar daca face rau " comunitatii" atat reale si cat virtuale de avocati.
Websitul este in lucru ( destul de multe pagini pentru niste incepatori in proiectarea de site-uri web) dar eram curiosi sa vedem reactii dinainte.
Chiar daca acest post va fi sters ( nefiind un site comercial sau incercare de promovare caci websitul este in constructie) poate apucam macar sa vedem cateva reactii la aceasta idee.
www.avocatvirtual.ro
Cel mai recent răspuns: Marinela Chirita , Avocat 11:21, 19 Iulie 2007
O initiativa laudabila! Parerea mea este ca va fi de un real folos atat specialistilor cat si nespecialistilor ,ceea ce este un lucru bun chiar daca unii practicanti ai dreptului - din egoism sau nesiguranta profesionala- se vor declara impotriva! Mult succes in tot ceea ce v-ati propus sa realizati!
=D> daca va pot ajuta cu ceva de webdesign sau ceva cod , sau orice in construirea paginii da-ti un pm pe messenger id : dani_business_man si cu ce-a mai mare placere ....ma gandesc de 2-3 ani ca la noi nu sunt avocati care sa lucreze probono si acum imi dau seama ca daca nu dau gratuit modele dar sa mai si reprezinte gratuit ...tinand cont ca sunt anul 1 la drept va ajut cu mare placere ...oricum asta putin conteaza va ajutam indiferent ...astept sa ma contactati...eventual eu va dau paginile facute si voi le retusati si le adaugati pe site .

bafta si felicitari
Va felicit pentru initiativa!!!! Si eu m-am lovit de aceasta problema in ultimele luni, fiind nevoita sa caut disperata modele de contracte. Si am cumparat pana la urma o carte pe care, sincer, am dat banii degeaba (nu putini!!!). Nu sunt de meserie , asa ca nu am pretentii la modele super complicate dar initiativa Dvs. este excelenta. As vrea sa pot ajuta si eu .......:( Nici nu se pune pb, va fac reclama "vorbita" printre prieteni.
Si eu apreciez initiativa. Cand va fi gata, il voi trece in pagina de link-uri utile a site-ului meu. Ti-as sugera sa trimiti un mesaj pe forum cu un draft al listei de contracte, pentru eventuale completari. Pot ajuta si in ceea ce priveste web design-ul.
Felicitari si succes!
Felicitari!!!!!!!! nici eu nu sunt de meserie dar daca va pot ajuta cu ceva va rog sa-mi spuneti. sper din tot sufletul sa fie gata cit mai repede ca m-am saturat cit am cautat pe net fara nici un rezultat.

Alte discuții în legătură

Multa vorbarie, lucruri utile putine sau pe bani avocat_micu avocat_micu Pe mine ma deranjeaza ca nu gasesti modele de contracte, actiuni etc., adica pentru anumiti practicieni ( proaspat iesiti de prin facultati sau stagiaturi) si ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti de noul website? Admin Admin ne intereseaza chiar si criticile. ce nu va place, care sectiuni credeti ca ar trebui imbunatatite, si tot asa. multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
De ce sunt utile reclamele din avocatnet.ro Alin Popescu Alin Popescu Pornesc aceasta discutie pentru ca e nevoie sa spunem lucrurilor pe nume. Nu de putine ori, cei care administreaza un website si cei care il acceseaza se ... (vezi toată discuția)