Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibilă hărțuire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibilă hărțuire

Bun găsit.
Am următoarea problemă: în urma unor disensiuni cu un vecin, legate de ocuparea abuzivă de către acesta a unei uscătorii care este proprietate comună a tuturor locatarilor (există un proces civil pe rol în aceste sens), am observat că , de aproape un an, acesta mă fotografiază cu telefonul în momentele în care mă vede că vin acasă cu mașina sau dacă plec. N-am putut să iau atitudine față de această situație, întrucât nu aveam nicio dovadă a urmăririi și fotografierii mele de către acest individ.
Astăzi, însă, am primit o dovadă a faptului că fotografiile există, fiindcă respectivul le-a folosit. A făcut o reclamație la locul meu de muncă, arătând că eu vin acasă din timpul programului de lucru și a cerut sancționarea mea pentru acest lucru, atașând la reclamație vreo 10 fotografii. N-am văzut încă fotografiile, întrucât azi era ultima mea zi de concediu și nu am fost prezent la serviciu, dar am fost sunat de către șeful meu, care m-a informat despre această reclamație. Acest vecin care mă fotografiază sistematic nu are nicio calitate vizavi de locul meu de muncă. Oricum, reclamația este nefondată, întrucât la locul de muncă se cunoaște faptul că programul meu este unul flexibil și că uneori lucrez și de acasă pe calculator.
Problema este alta: acest individ este cunoscut drept un personaj agresiv. La începutul anilor 90 a făcut 3 ani de închisoare pentru tentativă de omor. În acest context, mie mi-e teamă că individul mă urmărește, de fapt, pentru a afla când sunt plecat de acasă. Sunt tatăl unei fete de 16 ani care acum, în contextul pandemiei, este tot timpul acasă, făcând școală doar on-line și mă tem pentru siguranța ei, în contextul în care sunt urmărit și fotografiat.
Aș vrea să știu dacă această urmărire și fotografiere sistematică poate fi încadrată ca infracțiune de hărțuire.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:01, 20 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangere penala la Politie pentru infractiunea de hartuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire permanenta mih25 mih25 Intre familia mea si a vecinului este un conflict de ani buni. Niciodata nu ne lasa in pace , de fiecare data cauta prilej de a face cite o reclamatie la ... (vezi toată discuția)
Ajutor - vecinii imi reclama sistematic tatal ca taie lemne in pivnita si nu in curte diabara diabara Buna seara tuturor. Am si eu nevoie de putin ajutor. Locuiesc cu parintii mei la casa particulara, curte comuna cu alti 5 vecini. Pivnitele sunt situate ... (vezi toată discuția)
Fotografiere/filmare pe proprietati private cu destinatie publica mihai_sr mihai_sr Buna ziua! As dori sa stiu care este legea care imi interzice sa fotografiez in incinta unui magazin, piata agroalimentara, parcare, etc, care sunt ... (vezi toată discuția)