Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Situatia sta in felul urmator. Socru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Situatia sta in felul urmator. Socru decedat, are ...

Buna ziua! Situatia sta in felul urmator. Socru decedat, are doi copii, sotul meu si fratele. Succesiunea se face dupa el, soacra jumate din apartament si 2/8, sotul meu 3/8 si cumnatul 3/8. Cumnatul decedeaza anul trecut. Soacra doreste sa faca act de vanzare cumparare cu sotul meu sa ii lase ce detine dansa plus cota din jumatatea socrului. Intabularea nu o putem face, cumnata evita sa vb cu noi la telefon sau sa ne dea o copie dupa succesiunea duppa cumnat . Ne lovim la administratie unde nu vor sa ne elibereze certificat fiscal ptr tot apartamentul ca nu avem succesiune dupa cumnat. NU inteleg, legea e oarba? Cumnatei putin ii pasa de soacra si sa ramana jumate jumate ca noi la o adica? Nu se poate face nimic? Notarul cere intabulare pe cota parte. la intabulare cere certificat fiscal pwe tot apartamentul. Suntem disperati, si noi si soacra. Donatia stiu ca poate fi atacata. Cum sa rezolvam aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: vladcarmen_77 , utilizator 08:36, 23 Aprilie 2021
Sunteți nevoiți să dezbateți succesiunea în instanță. Altă soluție nu aveți dacă cumnata cu cooperează.
cumnatul are copii sau de cine credeti ca ar fi atacata donatia ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Între cine și cine se dezbare succesiunea după cumnat!?
Are copii?
Dacă are copii, atunci moștenirea lui se dezbate între soție și copiii lui.
Dacă nu are copii, atunci moștenirea lui se dezbate între soție, mama defunctului (soacra dvs.) și fratele defunctului (soțul dvs.). De văzut și dacă nu există vreun testament.

Vedeți dacă nu cumva trebuie să participați (soțul dvs. mai exact) la ceea ce ii cereți cumnatei să vă dea. („succesiunea după cumnat”).
Și abia apoi treceți la pasul 2 - vânzare sau ce ziceți că vreți să faceți. Apropo, dacă cumnatul nu are copii, atunci vânzarea la care vă gândiți mi se pare ... scărpinat cu mâna dreapta la urechea stângă. Cumnata nu-și moștenește soacra. Cumnata și-a moștenit soțul. Care la rândul lui și-a moștenit tatăl. Dar cum soacra dvs. e vie și cumnatul este îngropat, atunci cumnata dvs. nu mai are cum să primească ceva de la soacră. Deci, ziceți-ne amănuntul esențial: cumnatul avea ori nu avea copii?


Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat
Cumnata are copii. Soacra vrea sa ii faca sotului meu act de vanzare cumparare pe jumatatea ei +2/8 din apartament. Ne lovim la finante ca nu vor sa ne dea certificat fiscal ptr tot ap decat pentru soacra si sot. Pe partea cumnatului , nu, fara succesiunea dupa el. Cadasrul imi cere ptr tot apartamentul nu ptr acele cote

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune blonzi blonzi Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters252781 ContSters252781 buna seara am doua intrebari? 1 tatal socru vrea sa ne dea loc pentu a ne construi o casa ce pasi trebuie sa urmez? 2 tatal socru are 2 copii si este la a ... (vezi toată discuția)
Succesiune nico77 nico77 In primul rand, vreau sa va multumesc pentru raspunsurile anterioare si iata ca revin cu o noua intrebare. Sunt casatorita de 6 ani si locuiesc in apartament ... (vezi toată discuția)