avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de protectie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de protectie

Buna ziua!
Am avut o relație cu un barbat din București in urma careia a rezultat 1 copil. Din cauza neînțelegerilor si a agresiunilor, abuzurilor psihice (la agresiuni fizice nu s-a ajuns) am plecat cu copilul inapoi la Tg. Mures.
De atunci primesc constant telefoane pline de injurii si mai nou cu amenintari cu moartea din partea tatalui copilului! Am înregistrarile telefoanice ale acestor amenintari.
Mentionez ca eu locuiesc in Tg. Mures iar el in Bucuresti. Dar teama mea este constanta deoarece acesta detine autovehicul si in zilele de astazi distanta este ceva relativ. Nu am fost, nu suntem casatoriti. Am facut si 2 plângeri penale la politie.
Se poate obtine ordin de protecție cu ajutorul unui avocat???
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2021
AlexandraAleAle, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:50, 24 Aprilie 2021
1. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

2. Ordinul de protecție provizoriu se înaintează de către unitatea de poliție din care face parte polițistul care l-a emis, pentru confirmare, parchetului de pe lângă judecătoria competentă în a cărei rază teritorială a fost emis, în termen de 24 de ore de la data emiterii.

3. Puteti solicita sprijinul unui avocat.
puteti solicita emiterea unui ordin de restrictie si protectie la judecatoria de care apartineti acum cu domicliul, e scutita de taxa de timbru. Va trebui sa probati ca exista un pericol.
Da, fără a se dovedi pericolul nu se poate obține ordin de protecție.
De principiu, ati avea șanse dar judecata cazului se face în concret si pe baza de probe certe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere ordin de protectie împotriva sotului ! in 2017 am fost ... Ledoasa Ledoasa Obtinere ordin de protectie împotriva sotului ! In 2017 am fost injunghiata in gât de sotul meu ! A fost condamnat la 6 ani de detentie pt.tentativa de omor ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu simioana1 simioana1 buna seara, imi cer scuze pentru deranj, sunt o femeie singura si de cateva luni am o problema uriasa. Acum circa 10 luni am cunoscut un barbat pe care ... (vezi toată discuția)