avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fostul concubin m-a agresat și nu-mi permite să-mi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fostul concubin m-a agresat și nu-mi permite să-mi iau bunurile și actele din casa lui. Apelurile la 112 nu mi-au fost de folos și vreau să-i fac plângere penală. Ce ar trebui să evidențiez: bătaia, faptul că nu-mi dă lucrurile, sau ambele?

Buna ziua! As dori sa stiu ce sanse de a mi se face dreptate am in situatia pe care urmeaza sa o expun: Am avut o relatie de concubinaj de 4ani cu un domn (condamnat in trecut 3ani cu exacutare pt act violent) si am locuit in casa dansului fara forme legale pana acum doua zile cand,dupa o cearta banala m-a palmuit, tras de par si zgariat pe fata in masina inainte sa intram in casa.El a intrat in casa si eu am ramas in masina( masina mea ) si am sunat la 112 imediat.Pt ca voiam sa ma lase in casa sa-mi recuperez bunurile si actele si el refuza.Am sunat chiar de 3 ori la 112 pt ca au venit doua echipaje total incompetente care pur si simplu radeau de mine impreuna cu domnul care iesise intre timp si le spunea ca sunt nebuna si ca nu scapa de mine desi eu eram batuta, zgariata..in fine..ideea este ca nu-mi da bunurile si actele din casa. O sa merg la iml azi si apoi la politie sa fac o plangere ,dar nu stiu cum s-o formulez ca sa ma ajute sa-mi recuperez bunurile din casa dansului .Am auzit povesti cum ca nu as avea nici o sansa ,ca nu pot dovedi ca am bunuri acolo ..ca el le poate instraina intre timp...Mentionez ca am lucruri de valoare mare in casa respectiva detinute inainte de a ma muta acolo .Intrebarea este: sa ma axez pe partea cu bataia sau sa-l acuz de furt,sau ambele? Adica legea, politia, il pot obliga sau speria macar, sa mi le inapoieze? Sau ma plimb degeaba pe drumuri la iml si sectia de politie? Multumesc .
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
La INML trebuia sa mergeti imediat. Trebuia sa va faceti poze daca aveati urme de violenta pe dvs. Plangerea penala trebuia depusa atunci, imediat. Faptul ca ati sesizat 112 este foarte bine.
Conf. ultimelor modificari ale Legii 217/2003, politistul daca constatata că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc, poate emite un ordin de protectie provizoriu.
Prin ordinul de protecţie provizoriu se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una ori mai multe măsuri de protecţie, apte să contribuie la diminuarea riscului iminent constatat, printre care este posibil sa se dispuna si evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate.
Luati legatura cu un avocat care sa va consiliez in functie de situatia de fapt si sa va ajute in toate demersurile legale pe care trebuie sa le intreprindeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere ordin de protectie împotriva sotului ! in 2017 am fost ... Ledoasa Ledoasa Obtinere ordin de protectie împotriva sotului ! In 2017 am fost injunghiata in gât de sotul meu ! A fost condamnat la 6 ani de detentie pt.tentativa de omor ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu simioana1 simioana1 buna seara, imi cer scuze pentru deranj, sunt o femeie singura si de cateva luni am o problema uriasa. Acum circa 10 luni am cunoscut un barbat pe care ... (vezi toată discuția)
Apel 112 - altercatie violenta iminenta - parcare loc dezapezit - amenda pentru apel 112 nejustificat valentinnn valentinnn Buna seara, Va scriu ca sa cer un sfat si in acelasi timp sa vedeti ce se intampla in minunatul Bucuresti, in apropierea acestuia si cu sistemul din tara ... (vezi toată discuția)