Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Datorez CASS?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Datorez CASS?

Buna ziua, la inceputul lunii noiembrie anul trecut m-am alaturat ca asociat unui srl. Firma nu a avut venituri de cand am intrat pana in februarie, iar eu nu mi-am luat dividende pana acum. Firma a avut venituri inainte sa intru eu, iar dividendele s-au repartizat unicului asociat de la acel moment.
Oare eu datorez cass pentru anul trecut? Contabilul imi spune ca da pentru ca am intrat in firma anul trecut. Dar mie nu mi se pare logic.
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti datora cass si deci va trebui sa depuneti declaratia unica pentru asta doar atunci cand firma va aloca profitul realizat ca dividende prin hotarare a adunarii generale la care dumneavoastra sa aveti dreptul sa participati, adica dupa data de inregistrare la registrul comertului a dumneavoastra ca asociat.
Deci daca in acest an se convoaca adunarea generala pentru repartizarea profitului de la 31 decembrie 2020 ca dividende, asta se face ambilor asociati proportional cu cate parti sociale detine fiecare, Apoi tot in acest an se face si plata acestor dividende cuvenite asocitilor. Iar in 2022 va trebui sa platiti cass pentru acest venit din 2021 numai daca acest venit este peste valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online emma.dn97@yahoo.com emma.dn97@yahoo.com Buna ziua. Doresc sa îmi deschid un magazin online de haine, mai exact pe Facebook și Instagram. As vrea sa înființez și o firma pentru ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende si completarea declaratie 205 ionela11 ionela11 Buna ziua, am urmatoarea situatie: am o societate cu asociat unic si am nvoie sa retrag dividente pentru anul 2020 trebuia completata declaratia 205 pentru ... (vezi toată discuția)
Retragere dividende 2018 2019 radulucian 22 radulucian 22 Pentru acesti 2 ani se retrag dividende pe admin, in cursul 2019, totalul depasind 12 salarii minime. Se plateste impozit 5% dividende la ridicare Se ... (vezi toată discuția)